Novi Yamahin športno-potovalni model TRACER 9 GT+

Novi Yamahin športno-potovalni model TRACER 9 GT+

Yamahini športno-potovalni modeli voznikom po vsem svetu dajejo priložnost, da živijo svoje sanje in raziskujejo življenjske poti, ko začutijo potrebo, da morajo pobegniti iz vsakdanje realnosti. Model TRACER 9 ponuja razpon zmogljivosti, udobja in vsestranskosti, da zadovolji vsakega voznika – med vožnjo na vikend oddih ali na ambicioznem dolgem potovanju.

Posebna formula 890-kubičnega agregata CP3 z visokim navorom, lahke aluminijaste šasije, naravne ergonomije in zasnove, ki omogoča pritrditev prtljage, zagotavlja, da so ti motocikli pripravljeni, da se z njimi odpeljete, kadar koli jih potrebujete.

Zdaj je Yamaha pripravljena, da koncept model TRACER popelje v vznemirljivo novo dimenzijo z najbolj dovršenim športno-potovalnim motornim kolesom, ki jih je doslej podjetje izdelalo. Na podlagi prednosti obstoječih modelov, je novi TRACER 9 GT+ opremljen z vrsto tehnologije najboljšega razreda, ki je namenjena temu, da vsako vožnjo popelje na prej nepredstavljivo stopnjo vsestranskosti ter nadzora.

S popolnoma vgrajeno napredno elektroniko, ki vključuje radar milimetrskih valov, prilagodljivim tempomatom, radarsko povezanim centralnim zavornim sistemom, elektronskim vzmetenjem, pametnimi načini vožnje ter povezanimi instrumenti TFT in popolnoma integrirano navigacijo Garmin je novi TRACER 9 GT+ pripravljen, da vam predstavi novo dimenzijo nadzora, ki bo izkušnjo športno-potovalnih motornih koles popeljala na naslednjo raven.

Prilagodljiv tempomat (ACC)

TRACER 9 GT+ je prvo Yamahino motorno kolo, ki je opremljeno s prilagodljivim tempomatom (ACC) – ta napredni novi sistem ponuja vse prednosti tempomata skupaj z možnostjo samodejnega vzdrževanja fiksne razdalje od vozila, ki je pred vami.

S konvencionalnim sistemom tempomata mora voznik v primeru, ko se približuje vozilu spredaj, preklicati izbiro sistema ali uporabiti zavore – kar samodejno izklopi sistem. Z novim sistemom prilagodljivega tempomata pa radar milimetrskih valov nenehno meri razdaljo od vozila, ki se nahaja neposredno pred motornim kolesom TRACER 9 GT+. Prilagodljivi tempomat samodejno nadzoruje hitrost vožnje, zaviranje in pospeševanje, s čimer zagotavlja sprotno prilagajanje razmeram na cesti.

Prilagodljivi tempomat je nastavljiv in ko se motorno kolo premika, lahko voznik izbere eno od štirih različnih možnosti razdalje za vozilom, ki ustreza njegovim željam, pri čemer se najkrajša razdalja do vozila prikaže kot ena črtica in štiri črtice za najdaljšo razdaljo do vozila. Prilagodljivi temopomat ponuja številne prednosti, vključno z zmanjšanjem utrujenosti voznika, ker je potrebno manj posegov, ter zagotavljanjem izboljšane kakovosti vožnje z ohranjanjem stalne razdalje do vozila in spodbujanjem nemotenega pretoka prometa.

Ko je prilagodljivi tempomat dejaven, se na novem 7-palčnem zaslonu TFT s števci prikaže zelena ikona (siva za stanje pripravljenosti), pod ikono avtomobila pa se prikažejo 1–4 bele črte, ki potrdijo izbrano razdaljo do vozila pred vami. Ko tempomat samodejno ugotovi, da je voznik preblizu vozila spredaj, ali če zazna, da se bo zaradi trenutnega stanja pospeševanja/zaviranja motorno vozilo kmalu preveč približalo, se na zaslonu s števci prikaže ikona zahteve za intervencijo voznika, da voznika obvesti, da so potrebni ustrezni ukrepi v izogib prekomernemu približevanju.

Samodejni tempomat deluje pri hitrosti med 30 km/h in 160 km/h – v 1. in 2. prestavi od 30 km/h, v 3. in 4. prestavi od 40 km/h in v 5. in 6. prestavi od 50 km/h. Hitrost se lahko poveča in zmanjša v korakih po 1 km/h ali 10 km/h z enkratnim pritiskom ali zadržanjem stikala za prilagoditev. Prilagodljivi tempomat lahko izklopite z zaviranjem ali držanjem ročice sklopke za več kot 1 sekundo, ali vrtenjem ročice plina naprej, dlje od blokade plina.

To stanje prilagodljivega tempomata, ki je preprosto za razumevanje, je prikazano v vseh načinih zaslona, vključno z navigacijskim načinom, in zagotavlja dodatno pomoč za voznika, namenjena pa je izboljšanju izkušnje vožnje, zlasti v gneči na avtocesti.

Dodatne funkcije prilagodljivega tempomata

Poleg ohranjanja vnaprej izbrane razdalje do vozila, prilagodljivi tempomat vključuje tudi funkcijo pomoči pri zavijanju, pri čemer omeji povečanje hitrosti, ko sistem zazna, da motorno kolo zavija, ter stopnjo pospeška pri vožnji za vozilom, če radar spredaj zazna vozilo.

Funkcija pomoči pri prehitevanju, ki jo ponuja prilagodljivi tempomat, omogoča, da model TRACER 9 GT+ pospeši bolj gladko kot običajno, in sicer ko zazna, da je na motornem kolesu vklopljen smernik in da motorno kolo prehiteva.

Prilagodljivi tempomat je integriran tudi z agregatom in elektronskim vzmetenjem, za ohranjanje vnaprej izbrane razdalje do vozila pred njim pa se aktivirajo sistem zaviranja z agregatom in zavore – v tem vrstnem redu – za upočasnitev motornega kolesa. Hkrati se pri uporabi zavor za ohranjanje stabilnosti šasije prilagodi sila blaženja elektronskega vzmetenja, da se zmanjša prekomerno poskakovanje.

S svojo zmožnostjo samodejnega posredovanja in prilagajanja stopenj hitrosti, odpiranja plina, zaviranja z agregatom, zaviranja in vzmetenja med vožnjo za vozilom – kot tudi pri vožnji v ovinek in prehitevanju – napredni prilagodljivi tempomat zagotavlja naravno in brezhibno izkušnjo vožnje. Ta vrhunska elektronska tehnologija, ki jo je Yamaha uporabila prvič, dviguje udobje na avtocesti na popolnoma novo raven.

Prilagodljivi tempomat, ki je preprost za upravljanje, zmanjšuje mentalni in fizični napor voznika ter zagotavlja večje udobje in priročnost za neprekosljivo kakovost vožnje, zaradi česar TRACER 9 GT+ predstavlja Yamahino ultimativno športno-potovalno motorno kolo.

Radarsko povezan spredaj/zadaj podprt centralni zavorni sistem

Kot vodilni Yamahin športno-potovalni model je bil TRACER 9 GT+ izbran kot prvi, ki vključuje nabor inovativne nove tehnologije najboljšega razreda – vključno s prvim radarsko povezanim centralnim zavornim sistemom (UBS) na svetu.

Novi sistem vključuje aktivno zasnovo, ki ponuja večji nadzor ob uporabi podatkov iz radarja za milimetrske valove in 6-osne enote IMU (inercijska merilna enota) za pomoč in regulacijo pri sprednjih in zadnjih zavornih silah, prek enote za hidravlično moč Bosch, ki optimizira nadzor ter pristranskost zavornega sistema.

Radarsko povezani centralni zavorni sistem vključuje tri glavne elemente, ki delujejo le tedaj, ko je nadzor zaviranja (BC) vklopljen. Najprej, pomoč pri zaviranju posreduje, ko sistem zazna, da je trk neizbežen. Nato pomoč za sprednje/zadnje zavore prilagodi zavorne sile na obeh kolesih za stabilno zaviranje. Nazadnje pa nadzor zaviranja v ovinkih samodejno prilagodi zavorno silo, da prepreči zdrs pnevmatik, ko se motorno kolo nagne.

Radarsko povezani centralni zavorni sistem nenehno analizira podatke o razdalji do vozila spredaj, ki jih posreduje radar za milimetrske valove. Če sistem izračuna, da zavorni posegi voznika niso zadostni, da bi preprečili trk z vozilom, ki je pred njim, ta poveča pritisk na sprednje in zadnje zavore, z namenom da TRACER 9 GT+ upočasni.

Prej opisani sistem prilagodljivega tempomata bo tudi samodejno upočasnil motorno kolo TRACER 9 GT+, ko doseže vnaprej izbrano razdaljo do vozila, vendar pa se prilagodljivi tempomat izklopi takoj, ko voznik uporabi zavore, v tem trenutku pa bo posredoval radarsko povezani centralni zavorni sistem, če ugotovi, da zavorni posegi voznika ne zadostujejo, da bi preprečil trk.

Sistem zagotavlja dodatno pomoč pri zaviranju in bo posredoval šele tedaj, ko je vklopljen nadzor zaviranja in ko voznik zavira – to ni sistem za preprečevanje trkov.

Drugi element je spredaj/zadaj podprt centralni zavorni sistem, ki prilagaja porazdelitev sprednje/zadnje zavorne sile. Ko voznik uporabi samo sprednjo zavoro, hidravlična enota samodejno uporabi zavorno silo na zadnjem kolesu, pri tem pa se stopnja posredovanja izračuna z uporabo podatkov enote IMU, povezanih s spremembami pri pospeševanju in kotu nagiba. Ko voznik uporabi le zadnjo zavoro, bo sistem včasih – ne pa vedno – uporabil dodatno zavorno silo na sprednje kolo prek hidravlične enote, odvisno od pritiska stopalke zavore in podatkov enote IMU glede obnašanja motornega kolesa.

Tretji element je nadzor zaviranja v ovinkih. Gre za sistem za »nadzor zaviranja v ovinkih«, ki upošteva podatke o delovanju motocikla iz enote IMU in takoj prilagodi zavorne sile voznika, da prepreči zdrs pnevmatik.

Radarsko povezani centralni zavorni sistem je povezan z elektronskim vzmetenjem, poleg zagotavljanja pomoči in uravnavanja sprednjih in zadnjih zavornih sil pa ta sistem prilagaja tudi blaženje sprednjega in zadnjega vzmetenja za ohranjanje stabilnosti šasije. ABS vedno deluje ne glede na to, ali je nadzor zaviranja vklopljen ali izklopljen.

Radar milimetrskih valov

Tako novi prilagodljivi tempomat kot radarsko povezani centralni zavorni sistem uporabljata podatke novega radarja milimetrskih valov, ki zazna razdaljo vozila neposredno pred motornim kolesom. Ta kompaktna vgrajena radarska enota tehta le 200 g in se nahaja za novim zaščitnim pokrovom na sprednji strani modela TRACER 9 GT+.

 

Novi 7-palčni barvni zaslon TFT s števci

Novi barvni zasloni TFT s števci z visoko svetilnostjo voznikom modelov TRACER 9 GT+ omogočajo izbiro treh različnih tem zaslona. Vsaka tematska opcija zaslona je zasnovana tako, da daje drugačen občutek, ki ustreza različnim slogom vožnje in različnim osebnim željam. Z možnostmi za čist in sodoben videz, športni slog brez dodatkov ali vizualno identiteto, ki jo navdihuje Yamahin razvojni ideal Jin-Ki Kanno, so na voljo vizualne teme, ki ustrezajo vsakemu vozniku.

V vseh treh tematskih opcijah števcev je izrazito opazen prilagodljiv tempomat (ACC), ki voznikom omogoča, da takoj vidijo nastavitev razdalje sistema ter izbrano hitrost vožnje.

Nova povezljivost s pametnim telefonom

Za obogateno izkušnjo vožnje je povezljivost s pametnimi telefoni del standardne opreme modela TRACER 9 GT+. Komunikacijska nadzorna enota voznikom omogoča, da povežejo svoj pametni telefon z motornim kolesom prek Yamahine brezplačne aplikacije MyRide. Povezava se lahko vzpostavi prek vrat USB*, omrežja Wi-Fi ali tehnologije Bluetooth®, ko je voznik povezan, pa si lahko na TFT-instrumentih ogleda informacije o dohodnih klicih, e-poštnih sporočilih in sporočilih. Vozniki in sopotniki lahko poslušajo tudi glasbo in se odzivajo na klice s slušalkami, povezanimi prek tehnologije Bluetooth®*, kar vsaki vožnji doda novo dimenzijo, ne glede na to, ali ste na daljšem potovanju ali pa se vozite na delo.

Vozniki modelov TRACER 9 GT+ si lahko ob uporabi novih ergonomskih stikal na levi strani krmila ogledajo tudi vrsto menijev in funkcij, pri mirujočem motornem kolesu pa si lahko na novem 7-palčnem zaslonu TFT z visoko svetilnostjo ogledajo vse od vremenskih poročil do podrobnih obvestil.

*Ni vključeno v modelu TRACER 9 GT+.

 

Nova celo-zaslonska navigacija Garmin

Preprosto lahko namestite tudi celo-zaslonsko navigacijo Garmin, vse kar mora voznik storiti je, da poveže svoj pametni telefon prek brezplačne aplikacije MyRide in prenese aplikacijo Garmin Motorize**. Na povezanih TFT-instrumentih je mogoče odpreti celo-zaslonsko navigacijsko okno, voznik modela TRACER 9 GT+ pa lahko izbira med različnimi vrstami poti – kot so najhitrejše, najkrajše, avtoceste in druge – govorjena postopna navodila pa lahko pošljete v seznanjene slušalke, povezane prek tehnologije Bluetooth®*. Podatki o zemljevidu se prenesejo v pametni telefon in tako lahko voznik še vedno dostopa do navigacije tudi takrat, ko se signal pametnega telefona lahko začasno prekine na nekaterih lokacijah.

Navigacijske funkcije vključujejo promet v realnem času, predvideni čas prihoda in alternativne poti v izogib zastojem. Druge uporabne funkcije so prikaz razdalje, ki jo je mogoče prevoziti s preostalim gorivom, posodobitve v realnem času pa prikazujejo lokalne vremenske podatke ter vremenske razmere na izbrani destinaciji kakor tudi tedensko vremensko napoved.

Garmin Motorize vključuje tudi opozorila za voznika, ki zagotavljajo informacije o morebitnih nevarnostih, kot so ostri ovinki – prikazane pa so tudi prevladujoče omejitve hitrosti. Na voljo je tudi prikaz razcepov v obliki PhotoReal, ki se samodejno prikaže v obliki razdeljenega zaslona, ko se približujete križišču, in zagotavlja informacije o najustreznejši izbiri pasu, ki ga lahko uporabite za naslednji izhod.

Aplikacijo Garmin Motorize lahko upravljate s krmilno palico in gumbom »Domov« na levem ročaju krmila, ko motorno kolo miruje – toda aplikacija je zaklenjena in je ni mogoče upravljati, ko se motorno kolo premika.

*Ni vključeno v modelu TRACER 9 GT.

** Za Garmin Motorize je potrebna pogodba o naročniških storitvah.

Nova 3. generacija funkcije hitrega prestavljanja z vgrajenim prilagodljivim tempomatom

Za razliko od običajnih sistemov tempomatov, ki se izklopijo, ko voznik uporabi sklopko ali zamenja prestavo, lahko vozniki modela TRACER 9 GT+ spremenijo prestavo ob uporabi nove funkcije hitrega prestavljanja 3. generacije tudi tedaj, ko je prilagodljivi tempomat aktiven.

Ta novi najnaprednejši športno-potovalni model je prvo Yamahino motorno kolo, opremljeno s funkcijo hitrega prestavljanja 3. generacije, ki nudi še širši spekter funkcionalnosti tako, da omogoča prestavljanje v nižjo prestavo brez uporabe sklopke pri pospeševanju in prestavljanje v višjo prestavo pri zaviranju. Če voznik na primer vozi z vklopljenim prilagojenim tempomatom pri 100 km/h v 6. prestavi in je nato samodejno upočasnjen zaradi avta, ki se nahaja pred njim, lahko voznik prestavi v nižjo prestavo, ki je ustrezna zmanjšani hitrosti vožnje, ne da bi se prilagodljivi tempomat pri tem izklopil. Podobno velja pri vožnji po klancu navzdol s prilagodljivim tempomatom v nižji prestavi, ko lahko voznik prestavi v višjo prestavo, da zmanjša zaviranje z agregatom, ne da bi se pri tem prilagodljivi tempomat izklopil.

Za ohranitev naravnega občutka med vožnjo funkcija hitrega prestavljanja 3. generacije ne bo delovala v določenih situacijah, ko je stopnja vrtljajev agregata izredno nizka ali visoka in ko motorno kolo niti ne pospešuje niti ne zavira. V teh okoliščinah bo ikona funkcije hitrega prestavljanja na novem TFT-instrumentu s števci nakazala, če se funkcija hitrega prestavljanja lahko uporabi ali ne, in ko se spremeni hitrost ali stopnja vrtljajev, bo sistem nadaljeval z delovanjem.

Vgrajeno elektronsko nadzorovano pol-aktivno vzmetenje KYB »KADS«

TRACER 9 GT+ je opremljen z najnaprednejšo tehnologijo elektronskega nadzora na katerem koli proizvodnem motociklu Yamaha, kar poudarja Yamahino zavezanost športno-potovalni kategoriji. KADS (KYB Actimatic Damper System) nove generacije je bil razvit skupaj s KYB in je zasnovan tako, da omogoča razburljive športne zmogljivosti skupaj z izjemno udobno vožnjo.

Ta popolnoma vgrajeni sistem sprednjega in zadnjega vzmetenja upravlja 6-osna enota IMU, ki spremlja različna tipala ter samodejno prilagaja sile blaženja prek hidravlične enote (HU) in nadzorne enote vzmetenja (SCU). KADS se lahko nastavi v načinu »Sport« (Športno) ali »Comfort« (Udobje) in se hkrati prilagodi najrazličnejšim slogom vožnje tako, da nenehno prilagaja sile blaženja, da ustrezajo danim voznim razmeram. Z analizo podatkov enote IMU, vključno s kotom nagiba in pospeševanjem motornega kolesa, ta napredni sistem vzmetenja zagotavlja vožnjo visoke kakovosti z neprekosljivim oprijemom na cesti ter močnimi občutki samozavesti, ki potrjujejo, da je TRACER 9 GT+ Yamahin ultimativni športno-potovalni model.

Kot vsak drug elektronski sistem, ki je nameščen na to zmogljivo motorno kolo, je vzmetenje KYB v celoti vgrajeno, da lahko vedno zagotovi stabilno vodljivost in deluje v povezavi s prilagodljivim tempomatom, spredaj/zadaj podprtim centralnim zavornim sistemom ter radarsko povezanim centralnim zavornim sistemom in nadzorom zaviranja.

Na upravljanje elektronsko krmiljenega sistema vzmetenja vpliva tudi izbira vgrajenih načinov vožnje, nastavitve blaženja pa se takoj prilagodijo prek elektromagneta za nemoteno in udobno vožnjo v različnih pogojih obremenitve kakor tudi razmer na cesti.

Vgrajeni načini vožnje

TRACER 9 GT+ vključuje prenovljen D-način (izbira značaja agregata), ki je zdaj popolnoma integriran s 6-osno enoto IMU in celovitim naborom pripomočkov za voznika, občutljivih na nagib motorja. Prej je D-način (izbira značaja agregata) deloval povsem ločeno od različnih elektronsko nadzorovanih pripomočkov za voznika, za katere je bila potrebna individualna prilagoditev.

Novi sistem je intuitivnejši, saj ga je veliko lažje razumeti in uporabljati med vožnjo. Voznik ima na voljo izbiro ene od štirih možnosti vgrajenih načinov vožnje: »Sport« (Športno), »Street« (Mestno), »Rain« (Dež) ali »Custom« (Po meri) – vse to zdaj deluje v povezavi z izbiro značaja agregata (D-način), nadzorom oprijema, nadzorom drsenja, nadzorom dvigovanja in nadzorom blaženja sistema za elektronsko vzmetenje, da bi zagotovili večji nadzor v najrazličnejših situacijah vožnje.

Izbrane možnosti »Sport« (Športno), »Street« (Mestno), »Rain« (Dež) vključujejo vgrajene tovarniške nastavitve z različnimi stopnjami posredovanja za različne vozne pogoje, te vnaprej nastavljene načine pa so Yamahini oblikovalci razvili na podlagi povratnih informacij testnih voznikov. Četrta možnost »Custom« (Po meri) omogoča, da voznik ročno izbere svoje nastavitve za posredovanje za različne elektronsko nadzorovane pripomočke za voznika in jih shrani kot svoj prilagojen način.

 

Nova ergonomska stikala na krmilu

Novo zasnovani sklopi stikal na krmilu s krmilno palico in gumbom »Domov« vozniku omogočajo, da upravlja s širšim naborom funkcij, vključno s povezovanjem s pametnim telefonom in navigacijo. Tako desni kot levi sklop imata jasno, logično postavitev in preprosto zasnovo – njuna ergonomska postavitev pa zagotavlja nemoteno premikanje palca za preprosto ter intuitivno delovanje. Sklopa stikal sta osvetljena od zadaj za lažje prepoznavanje in uporabo v temi.

 

Izboljšan voznikov sedež z nastavljivo višino in nov material prevleke za sedež

Voznikov sedež z nastavljivo višino je nadgrajen z novim oblazinjenjem ter spremenjeno obliko za še večje udobje. Usnjena prevleka poveča splošni občutek kakovosti in ponosa ob lastništvu tega vodilnega športno-potovalnega modela Yamaha. Zdaj ponuja še bolj udobno in izpopolnjeno izkušnjo dolge vožnje.

 

Zadnja kolutna zavora z večjim premerom

Za izboljšan občutek je premer zadnje zavore povečan za skoraj 9 % na 267 mm, zasnova zadnje čeljusti je preoblikovana, nova stopalka zadnje zavore ter novi zatemnjeni posodi za zavorno tekočino spredaj in zadaj pa povečujejo splošni občutek vrhunske kakovosti.

 

Spremembe podrobnosti

Za potrditev višje specifikacije, še boljšo izkušnjo vožnje in ponos lastništva, model TRACER 9 GT+ vključuje različne spremembe podrobnosti, vključno z novo vtičnico USB A, novo zasnovanim nosilcem instrumentne plošče ter izboljšanimi nosilci vizirja. Poleg tega se novi nosilec stopalke zadnje zavore ujema z novim sistemom zadnjih zavor.

 

Posebno barvanje in obdelava

TRACER 9 GT+ je na voljo v dveh ekskluzivnih barvnih shemah v več odtenkih, s čimer še dodatno poudarja svoj položaj najbolj izpopolnjenega in zaželenega Yamahinega športno-potovalnega motornega kolesa: Icon Performance in Power Grey. Obe barvni shemi uporabljata ročne barvne tehnike za poudarjanje zasnove zmogljivega ohišja in kakovosti obdelave.

 

890-kubični agregat CP3, skladen s standardom EU5, ki zagotavlja močan linearen navor

TRACER 9 GT+ poganja Yamahin izjemno priznani 890-kubični agregat CP3, skladen s standardom EU5, ki proizvaja močan linearen navor, zaradi česar je to vodilno športno-potovalno motorno kolo izjemno zmogljivo, bodisi na vožnji v Alpah ali na poti v službo. Ta lahkoten sistem, ki je opremljen z Yamahino ročko s tipalom položaja pri pospeševanju (APSG) in Yamahinim elektronskim sistemom za nadzor plina (YCC-T), odpravlja potrebo po kablih in jermenicah ter zagotavlja odličen odziv z naravnim občutkom.

 

Kompakten tlačno lit okvir iz hladno dodelanega aluminija

Tracer 9 GT+ ima širok nabor tehnologije, ki je ekskluzivna za Yamaho, vključno z glavnim okvirjem iz tlačno litega aluminija, ki je bil izdelan z uporabo Yamahinega ekskluzivnega sistema nadzorovanega polnjenja (CF). Ta poseben sistem omogoča izgradnjo izjemno lahkih in močnih okvirjev z različnimi debelinami stene – kar zagotavlja optimizirano ravnotežje trdnosti za vrhunske zmogljivosti pri upravljanju.

Nevzmetena teža je zmanjšana z uporabo lahke aluminijaste nihajne roke, kolesa SpinForged – prav tako izdelana z uporabo Yamaha-ekskluzivne tehnologije – ne pripomorejo samo k boljšemu delovanju vzmetenja, ampak tudi zmanjšajo inercijo, s čimer močno prispevajo k lahkotnemu in okretnemu značaju motorja.

 

Popolna osvetlitev in stranske luči LED

Osvetlitev zagotavlja popoln sistem LED, Yamahine vrhunske stranske luči pa so del standardne opreme modela TRACER 9 GT+. Ko se motorno kolo premika pri hitrosti 5 km/h ali hitreje in je kot nagiba večji od 7°, stranske luči samodejno zasvetijo v ovinku – ne glede na to, ali gre za kratek ali dolg snop – ter tako poskrbijo za večjo osvetlitev ceste.

 

Udobna vožnja v vseh letnih časih

Yamahino vrhunsko športno-potovalno motorno kolo je zasnovano za tiste voznike, ki vozijo celo leto in se radi podajo na vse vrste vožnje, kadarkoli in kjerkoli. TRACER 9 GT+ je ustvarjen tako, da zagotavlja udobje med vožnjo v vseh letnih časih, in je opremljen z velikim vizirjem z 10-stopenjsko nastavljivostjo ter grelniki ročk z 10-stopenjsko nastavljivostjo, ki skrbijo, da je tudi najdaljša vožnja kar se da prijetna. Yamaha kot del originalne dodatne opreme ponuja tudi udoben ogrevan sedež – ki prav tako omogoča izbiro 10 temperaturnih stopenj.

 

Tehnični poudarki

Nove in posodobljene funkcije

 • Nov prilagodljiv tempomat (ACC)
 • Nov radarsko povezan spredaj/zadaj podprt centralni zavorni sistem (UBS)
 • Nov radar milimetrskih valov
 • Novi 7-palčni barvni instrumenti TFT s števci
 • Nova povezljivost s pametnim telefonom
 • Nova celo-zaslonska navigacija Garmin
 • Izpopolnjeno in vgrajeno elektronsko nadzorovano vzmetenje KYB
 • Nova komunikacijska nadzorna enota
 • Novi vgrajeni načini vožnje
 • Nova ergonomska stikala na krmilu
 • Nova vtičnica USB A
 • Izboljšan voznikov sedež z nastavljivo višino in nov material prevleke za sedež
 • Novi zatemnjeni posodi za zavorno tekočino spredaj in zadaj
 • Posebno barvanje in obdelava
 • Izboljšani nosilci stranskih kovčkov z blažilnim sistemom
 • Nova funkcija hitrega prestavljanja 3. generacije za gladko pospeševanje
 • Zadnja kolutna zavora z večjim premerom
 • Prenovljena zadnja čeljust, glavni valj zadnje zavore in stopalka zadnje zavore

Že obstoječe lastnosti

 • 890-kubični agregat CP3, skladen s standardom EU5, ki zagotavlja močan linearen navor
 • Sistem za elektronsko nastavitev plina ‘ride-by-wire’ z APSG in YCC-T
 • 6-osna enota IMU in pripomočki za voznika, občutljivi na nagib motorja
 • Kompakten tlačno lit okvir iz hladno dodelanega aluminija
 • Popolna osvetlitev in stranske luči LED
 • Velik vizir z 10-stopenjsko nastavljivostjo
 • Grelnik ročk
 • Trda stranska kovčka
 • Nosilna zmogljivost za 3 kovčke
 • Stojalo na srednjem delu
 • Na voljo je originalna dodatna oprema za 34-litrski in 45-litrski kovček
☎️Za podrobnejše informacije nas lahko pokličete na 00386 2 629 04 00 ali 00386 31 300 205.
✍️Lahko nam tudi pišete na prodaja@moto-nautika.com