Nekaj predlogov... YamahaGrand boatsRanieri

Yamahina motorna kolesa in skuterji za leto 2024: Moč dodane druge dimenzije

Nova generacija modelov MT-09 in MT-09 SP, novi XSR900 GP in povsem nov skuter RayZR

Za leto 2024 Yamaha ponuja evropskim voznikom motornih koles in skuterjev izjemno široko izbiro modelov, ki pokriva vse kategorije. Družbo Yamaha Motor Company je leta 1955 ustanovil Genichi Kawakami in se osredotoča na ustvarjanje inovativnih ter kakovostnih vozil, ki so zasnovana tako, da vsem našim strankam zagotovijo KANDO – notranji občutek globokega zadovoljstva in intenzivnega navdušenja, ki ga dobite, ko naletite na predmet izjemne vrednosti, kakovosti in zmogljivosti.

Od navdihujoče ‘FEEL’ palete, ki vzbuja občutke do razburljivih ‘RACE’ modelov za dirke in elegantnih ‘MOVE’ skuterjev za mobilnost – vsako Yamahino vozilo je veliko več kot le vsota svojih delov. Yamahini motocikli in skuterji, ki so jih zasnovali, oblikovali in izdelali ljudje, ki imajo resnično strast do svojega dela, imajo moč, da v življenje vsakogar dodajo novo dimenzijo.

Za leto 2024 bo Yamaha predstavila popolnoma prenovljene in zmogljivejše modele MT-09 in MT-09 SP Hyper Naked, popolnoma nov model Sport Heritage XSR900 GP, z dizajnom, ki spominja na dirkače GP iz 80. in 90. let – linija Urban Mobility pa bo okrepljena s predstavitvijo dinamičnega, cenovno ugodnega in lahkega novega modela skuterja RayZR. Modela Ténéré 700 Extreme in Ténéré 700 Explore, ki sta bila v izbranih državah predstavljena leta 2023, bosta na voljo na vseh evropskih trgih – poleg teh novih modelov pa bo na voljo še širok izbor Yamahinih motornih koles in skuterjev v številnih novih barvah.

Hyper Naked

Pred desetletjem je Yamaha dobila navdih pri tokijskem podzemnem kolesarskem gibanju – ‘Dark Side of Japan’ – in ustvarila prvi model MT-09. In vse od tega dne naprej Yamahini modeli Hyper Naked prevladujejo v tem okolju. S športnim oklepom, zasnovo agregata in šasije, ki je navdih našla v superšportu, ter naprednimi elektronskimi tehnologijami je agresivno oblikovana serija MT ultimativni izraz namere, ki motoristom vseh starosti in ravni izkušenj omogoča, da resnično občutijo ‘Dark Side of Japan’.

MT-10                                
Novost: barva Midnight Cyan s temnejšim sivim ohišjem s kolesi v barvi cian in posodobljeno grafiko
Že obstoječe tehnične lastnosti: Icon Blue, Tech Black

Novi MT-09/MT-09 35kW
Novost: barva Midnight Cyan s temnejšim sivim ohišjem s kolesi v barvi cian in posodobljeno grafiko
Že obstoječe tehnične lastnosti: Icon Blue, Tech Black

Novi MT-09 SP/MT-09 SP 35kW         
Že obstoječe tehnične lastnosti: Icon performance

MT-07/MT-07 35kW
Novost: barva Midnight Cyan s temnejšim sivim ohišjem s kolesi v barvi cian in posodobljeno grafiko
Že obstoječe tehnične lastnosti: Icon Blue, Tech Black

MT-03
Novost: barva Midnight Cyan s temnejšim sivim ohišjem s kolesi v barvi cian in posodobljeno grafiko
Že obstoječe tehnične lastnosti: Icon Blue, Midnight Black

MT-125
Novost: barva Midnight Cyan s temnejšim sivim ohišjem s kolesi v barvi cian in posodobljeno grafiko
Že obstoječe tehnične lastnosti: Icon Blue, Tech Black

V celotnem letu 2024 bodo modeli Hyper Naked vključevali posodobitev izpušnega sistema, ki je povezana s skladnostjo s predpisi glede hrupa.

Cena in razpoložljivost
Novi MT-09 bo pri Yamahinih prodajalcih na voljo od marca 2024, MT-09 SP pa od maja 2024. Druga motorna kolesa serije Hyper Naked bodo na voljo od novembra in decembra 2023, odvisno od modela. Za podrobne informacije in cene se obrnite na lokalnega Yamahinega predstavnika.

Adventure

Yamaha je pomemben igralec v svetu pustolovščin, že vse odkar je model XT500 omogočil zmago na čisto prvem reliju Pariz–Dakar. Pred 40 leti je prvi model Ténéré odprl novo poglavje svetovnih popotovanj za vsakega voznika, ki je želel odkriti, kaj se skriva za naslednjim obzorjem – najnovejša serija Ténéré 700 pa vključuje še modela Ténéré 700 Extreme in Ténéré 700 Explore, ki bosta leta 2024 na voljo po vsej Evropi.

Ténéré 700 World Raid            
Novost: Icon Blue z novimi grafikami   
Novost: Mistral Grey z novimi grafikami

Ténéré 700 Extreme   
Novost: Obstoječa barva Icon Blue z novimi grafikami, specifičnimi za model, in zlatimi kolesi iz anodiziranega aluminija

Ténéré 700 Explore
Novost: Obstoječa barva Tech Kamo z novimi grafikami, specifičnimi za model, in zlatimi kolesi iz anodiziranega aluminija

V celotnem letu 2024 bodo modeli Adventure vključevali posodobitev izpušnega sistema, ki je povezana s skladnostjo s predpisi glede hrupa.

Cena in razpoložljivost
Modeli Adventure bodo pri Yamahinih prodajalcih na voljo od marca 2024. Za podrobne informacije in za cene se obrnite na lokalnega Yamahinega predstavnika.

Sport Heritage

Z ikoničnimi barvami in čudovito oblikovanim oklepom motocikli Yamaha Sport Heritage zajamejo pravi duh nekaterih od Yamahinih legendarnih zgodovinskih motociklov. Opremljeni so z najnovejše zasnovanim agregatom in šasijo ter uporabljajo napredno tehnologijo elektronskega nadzora, zato modeli XSR zagotavljajo resnično edinstveno izkušnjo vožnje, ki vedno požene kri po žilah. Novi XSR900 GP predstavlja ponovno uresničitev Yamahine slavne dirkaške preteklosti: z ikoničnim videzom, ki spominja na motocikle za GP iz 1980-ih, ter nekaterimi najnaprednejšimi tehnologijami, ki so na voljo v tem razredu.

XSR900 GP/XSR900 GP, različica s 35 kW                   
Novost: Legend Red
Novost: Siva Power Grey

XSR900 / XSR900, različica s 35 kW                      
Novost: Legend Red
Že obstoječe tehnične lastnosti: Črna Midnight Black

XSR700                                         
Novost: Historic Blue
Novost: Obstoječa barva Historic White z novimi grafikami

V celotnem letu 2024 bodo modeli Sport Heritage vključevali posodobitev izpušnega sistema, ki je povezana s skladnostjo s predpisi glede hrupa.

Cena in razpoložljivost
XSR900 GP bo pri Yamahinih prodajalcih na voljo od aprila 2024, XSR900 in XSR700 pa bosta na voljo od februarja 2024 oziroma marca 2024. Za več informacij in lokalne cene se obrnite na lokalnega Yamahinega predstavnika

Sport Touring

Športno-potovalni modeli Yamaha Sport Touring, ki jih poganjajo agregati z visokim navorom in odlikuje ergonomska zasnova šasije z vetrnimi oklepi, zmorejo vse – od medcelinskih potovanj do potepov ob koncu tedna in vsakodnevnih prevozov. Pri modelih GT so kovčki nameščeni serijsko.

Tracer 7/Tracer 7, različica 35 kW različica
Novost: Obstoječa barva Midnight Black z novimi grafikami in barvnim sprednjim blatnikom
Novost: Obstoječa barva Icon Performance z novimi grafikami in barvnim sprednjim blatnikom
Novost: Obstoječa barva Redline z novimi grafikami in barvnim sprednjim blatnikom

V celotnem letu 2024 bodo modeli Sport Touring vključevali posodobitev izpušnega sistema, ki je povezana s skladnostjo s predpisi glede hrupa.

Cena in razpoložljivost
Tracer 7 bo pri prodajalcih izdelkov Yamaha na voljo od oktobra 2023. Če želite podrobnejše informacije o lokalnih cenah, se obrnite na lokalnega predstavnika družbe Yamaha.

Supersport

Noben drug proizvajalec ne ponuja tako popolne linije vrhunskih motornih koles Supersport. Vsi modeli – od R1M in R1 z agregatom 1000 ccm do R125 z agregatom 125 ccm – v sebi nosijo Yamahino dirkalno DNK, kar zagotavlja, da je vsako motorno kolo serije R pripravljeno na najbolj razburljivo vozno izkušnjo. Poleg modelov z dovoljenjem za vožnjo po cestah ponudba vključuje tudi specializirane dirkalne motocikle, kot so modeli R1 GYTR, R6 GYTR in R6 RACE, ki so bili razviti posebej za dirkanje in uporabo na dirkališču.

R1M                                                 
Novost: Barva Icon Performance z barvnimi in grafičnimi spremembami

R1         
Novost: Barva Icon Blue z barvnimi in grafičnimi spremembami
Novost: Barva Midnight Black z barvnimi in grafičnimi spremembami

R1 GYTR
Že obstoječe tehnične lastnosti: Primer White

R7/R7, različica s 35 kW
Novost: Barva Icon Blue z barvnimi in grafičnimi spremembami
Novost: Barva Midnight Black z barvnimi in grafičnimi spremembami

R6 GYTR
Novost: Tech Black s posodobljenim kompletom GYTR

R6 RACE:
Že obstoječe tehnične lastnosti: Primer White

R3
Novost: Barva Icon Blue z barvnimi in grafičnimi spremembami
Novost: Barva Yamaha Black z barvnimi in grafičnimi spremembami

R125
Novost: Barva Icon Blue z barvnimi in grafičnimi spremembami|
– Novost: Barva Midnight Black z barvnimi in grafičnimi spremembami

V celotnem letu 2024 bodo modeli Supersport vključevali posodobitev izpušnega sistema, ki je povezana s skladnostjo s predpisi glede hrupa.

Cena in razpoložljivost
Modeli R1M, R1 in R6 GYTR bodo pri Yamahinih prodajalcih na voljo od novembra 2023, modeli R7, R3 in R125 pa bodo na voljo od decembra 2023. Za več informacij in za lokalne cene se obrnite na lokalnega Yamahinega predstavnika.

Sport Scooter

Yamahina dinamična linija MAX je najuspešnejša serija v svetu športnih skuterjev. Vse se je začelo leta 2001 z znamenitim modelom Yamaha TMAX, resnično izjemnim skuterjem, ki je pred dvema desetletjema popolnoma spremenil trg, saj je ponujal zmogljivost in vodljivost motornega kolesa s preprostostjo in priročnostjo skuterja. Nato so leta 2006 modeli XMAX odprli povsem nov trg in več tisoč strankam po vsej Evropi ponudili zabaven, eleganten in varčen način prevoza na delo ter možnost dinamične in športne vožnje v prostem času ob koncu tedna.

Najnovejša povezana serija MAX, ki vsakomur ponuja vrhunsko izkušnjo vožnje in vzbuja neprekosljiv ponos lastnika, predstavlja enega največjih korakov naprej v oblikovanju Yamahinih športnih skuterjev v zadnjih letih.

Za leto 2024 bodo vsi modeli kategorije Sport Scooter na voljo v eni novi barvi in eni že obstoječi barvi.

TMAX Tech MAX
Novost: Dark Magma
Že obstoječe tehnične lastnosti: Tech Black

TMAX
Novost: Icon Black
Že obstoječe tehnične lastnosti: Sword Grey

XMAX 300 Tech MAX
Novost: Dark Magma
Že obstoječe tehnične lastnosti: Tech Black

XMAX 300
Novost: Icon Black
Že obstoječe tehnične lastnosti: Sonic Grey

XMAX 125 Tech MAX
Novost: Dark Magma
Že obstoječe tehnične lastnosti: Tech Black

XMAX 125
Novost: Icon Black
Že obstoječe tehnične lastnosti: Sonic Grey

Cena in razpoložljivost
Vsi modeli skuterjev Sport Scooter bodo pri Yamahinih prodajalcih na voljo od decembra 2023. Za podrobnejše informacije o lokalnih cenah se obrnite na lokalnega Yamahinega predstavnika.

.

Urban Mobility

Nov skuter RayZR za začetnike

RayZR je enostavna in cenovno ugodna izbira za vsakodnevne vozače, ki potrebujejo zanesljivost, enostavnost, športni videz in nizko ceno za svoje poti v mestnem okolju. Z dinamično obliko v slogu motornih koles, ta cenovno ugodni skuter poganja varčen 125-kubični agregat Blue Core, skladen s standardom EURO5, s posebnim električnim sistemom, ki prinaša dodatno moč pri speljevanju.

RayZR tehta le 99 kg in je tako Yamahin najlažji skuter, zato je zelo okreten v gostem mestnem prometu in ima prostor za shranjevanje pod sedežem, kamor lahko pospravite čelado* ali nakupovalno torbo. Okolju prijazen sistem Start & Stop modela RayZR samodejno izklopi agregat, ko se skuter ustavi pri semaforju ali na križiščih, kar zmanjša porabo goriva do 4 %, inovativni novi sistem pametnega motorja-generatorja pa zagotavlja izjemno tih zagon agregata.

V mnogih državah je RayZR mogoče voziti z vozniškim dovoljenjem za kategorijo B** in s priznano Yamahino zanesljivostjo ter široko prodajno mrežo, ta skuter s 125 cm3 po konkurenčni ceni mestnim voznikom daje možnost, da kupijo vrhunsko blagovno znamko za brezskrbno uporabo.

Cena in razpoložljivost
RayZR bo pri Yamahinih prodajalcih na voljo marca 2024. Za podrobne informacije in za cene se obrnite na lokalnega Yamahinega predstavnika.

RayZR
Novost: Anodized Red
Novost: Midnight Black

Urban Mobility

Poti po mestu so lažje in prijetnejše s skuterjem kategorije Yamaha Urban Mobility. Z resnično raznoliko ponudbo, ki vključuje 2-kolesne in 3-kolesne modele od 125 cm3 do 300 cm3 – kot tudi električni skuter – Yamahina ponudba modelov Urban Mobility zadovolji številne različne življenjske sloge in okuse.

3-kolesni modeli Tricity (300ccm/155ccm/125ccm) dajejo občutek dodatne samozavesti na mokrih ali grbinastih površinah, zaradi česar so idealni za voznike začetnike – Tricity 300 pa je v številnih državah mogoče uporabljati z vozniškim dovoljenjem za kategorijo B.** Skupaj z najbolje prodajanim modelom NMAX 125 in močnejšim NMAX 155, modelom D’elight in električnim modelom NEO’s, ki so enostavni za vožnjo, Yamaha še naprej zagotavlja najboljšo izbiro alternativnih rešitev za prevoz v mestnem okolju.

Za leto 2024 bodo vsi modeli Urban Mobility na voljo v eni ali več novih barvah, razen modelov NMAX 125/155 in NEO’s, ki bodo na voljo v že znanih barvah.

* Odvisno od oblike čelade se nekateri modeli morda ne prilegajo.

 ** V skladu z veljavno zakonodajo lahko glede na posamezno državo v zvezi s tem veljajo določene omejitve. Poleg tega Yamaha vsem voznikom priporoča, da se pred vožnjo z dvo- ali trikolesnimi vozili udeležijo usposabljanja za vožnjo z motornimi kolesi.

Tricity 300
Novost: Zen Green
Že obstoječe tehnične lastnosti: Petrol Blue, Power Grey

Tricity 155
Novost: Zen Green
Že obstoječe tehnične lastnosti: Petrol Blue, Matt Grey

Tricity 125
Novost: Zen Green
Že obstoječe tehnične lastnosti: Petrol Blue, Matt Grey

D’elight
Novost: Milky White
Novost: Power Black
Novost: Trendy Red

Cena in razpoložljivost
Vsi modeli Tricity (300/155/125) bodo pri Yamahinih prodajalcih na voljo od januarja 2024. D’elight bo na voljo od maja 2024. Za podrobnejše informacije o lokalnih cenah se obrnite na lokalnega predstavnika Yamahe.

Aplikacija Yamaha MyRide

Yamahina brezplačna aplikacija MyRide daje vsem voznikom možnost, da iz vsake poti dobi več. Aplikacija MyRide, ki je na voljo vsem, sledi prevoženi poti in jo shrani v voznikov račun. Uporabniki si nato lahko ogledajo celo vrsto podatkov, vključno z nagibnim kotom, pospeškom, povprečno/najvišjo hitrostjo, prevoženo razdaljo in višinsko razliko. Poleg tega je mogoče enostavno dodati slike s poti in jih deliti v družbenih omrežjih.

Aplikacija Yamaha MyGarage

Aplikacija MyGarage je najlažji in najbolj prijeten način za virtualno načrtovanje sanjske Yamahe z uporabo različnih originalnih možnosti. Uporabniki lahko eksperimentirajo z različnimi kombinacijami Yamahinih dodatkov in barv, da vidijo, katera nastavitev motornega kolesa jim najbolj ustreza. MyGarage vključuje vse nove modele, dodatke in barve, preden so na voljo v trgovini, ustvarjeni model pa lahko delite v družbenih omrežjih. 

Yamahina originalna dodatna oprema

Yamaha je razvila široko paleto originalnih dodatkov, ki vsakemu Yamahinemu vozniku omogočajo, da prilagodi svoje motorno kolo ali skuter v skladu s svojimi individualnimi zahtevami ter življenjskim slogom. Paleta dodatkov se stalno dopolnjuje in zajema vse od izdelkov za zagotavljanje udobja in kozmetičnih artiklov do kovčkov in torb, vizirjev ter delov za boljše zmogljivosti in dirkalnih delov. Yamahina originalna dodatna oprema zagotavlja dolgotrajno kakovost in popolno prileganje, zaradi česar je najboljša izbira za vsakega voznika, ki želi nadgraditi specifikacije svojega motornega kolesa.

PODOBNI ČLANKI

LET
TRADICIJE
0 +
IZKUŠENIH
ČLANOV EKIPE
0 +
m2 RAZSTAVNIH
POVRŠIN
1000 +
PRODANIH
KOLES
1000 +