Nekaj predlogov... YamahaGrand boatsRanieri

Predstavljamo Yamahin vznemirljiv nov V6 s 350 KM

Zadovoljevanje povpraševanja po raznolikosti konjskih moči

Yamaha Motor Europe danes napoveduje vrsto inovacij, ki bodo navdušile ljubitelje plovbe, vključno z glavno atrakcijo, povsem novim motorjem V6 s 350 KM in nadaljnjimi nadgradnjami sistema Helm Master® EX.

  • Vznemirljiv na novo zasnovan V6 s 350 KM se pridružuje družini izvenkrmnih motorjev Yamaha, da bi zadovoljil povpraševanje strank po raznolikosti moči, vrhunskih zmogljivosti in zanesljivosti.
  • Helm Master® EX z integriranim potisnikom na premcu se razširi na enojne, štirikratne in petkratne aplikacije, ki zdaj podpirajo tako Vetus kot Sleipner

Amsterdam, Nizozemska: Yamaha Motor Europe, svetovno priznano vodilno podjetje na področju izvenkrmnih motorjev in inovacij sistemov za plovbo, z navdušenjem napoveduje težko pričakovano uvedbo svojega novega motorja ter izboljšave sistema za upravljanje čolnov.

Dva ključna trenda sta oblikovala Yamahine prioritete za inovacije na področju motorjev in čolnarskih sistemov za leto 2024. Prvi je vse večja ozaveščenost graditeljev čolnov, da izvenkrmni motorji predstavljajo resnično strankam usmerjeno ter vsestransko izbiro za pogon večjih plovil. Drugi je progresivna prefinjenost lastnikov čolnov, ki zahtevajo večjo izbiro, boljšo tehnologijo ter obsežnejšo integracijo sistemov za svoje plovilo. Kot blagovna znamka, ki je resnično osredotočena na stranke, je Yamahina prioriteta rast in zadovoljevanje razvijajočih se potreb čolnarjev.

»V zadnjih nekaj letih je Yamaha dosegla velik napredek od vodilnega ponudnika izvenkrmnih motorjev do pravega ponudnika sistemov za plovila.« V tem obdobju smo uvedli številne vodilne inovacije v panogi, vendar se pri tem nismo ustavili,« pravi Fabrice Lacoume, direktor za pomorske izdelke pri Yamaha Motor Europe. »Letošnja ponudba nam prinaša vznemirljiv in zmogljiv nov motor, ki resnično odraža raznolikost, ki jo zahteva današnji lastnik čolna, ter vrsto tehničnih izboljšav, ki izpolnjujejo in presegajo vedno večja pričakovanja naših strank.«

Predstavljamo V6 s 350 KM

Razburljiv V6 s 350 KM je dragocen dodatek k seriji motorjev V6 z močjo 225 KM, 250 KM in 300 KM, ki premošča vrzel moči med V6 in V8 (XTO 400 KM V8 in XTO 450 KM V8). Kupci bodo navdušeni nad večjo močjo V6 in povečanim navorom pri nižjih hitrostih, kar omogoča bolj odzivno in razburljivo izkušnjo pri upravljanju čolna.

Novi V6 s 350 KM je bil zasnovan z večjimi sesalnimi in izpušnimi ventili kot V6 s 300 KM ter uporablja elektronski plinski ventil istega premera kot XTO 450 KM V8 za maksimalno gibanje zraka. Boljši pretok zraka pomeni več moči, saj se natančen čas vbrizgavanja goriva in vžiga motorja ujema z zahtevami upravljavca glede plina za odzivne zmogljivosti, medtem ko nova, robustna ročična gred ponuja daljši hod, kar omogoča večji navor pri nižjih hitrostih.

Od glav valjev pa vse do ohišja motorja, za Yamahin nov V6 s 350 KM je značilna natančna tehnična zasnova. Z impresivnim razmerjem stiskanja 11: 1 novi V6 s 350 KM strokovno upravlja prostornino zraka s prilagojenimi sesalnimi kolektorji, opremljenimi s 40 % večjimi zračnimi rezervoarji, da poveča količino in čas vbrizga zraka do sesalnih odprtin, hkrati pa zagotavlja enakomerno porazdelitev zraka v vsak valj. Identični sesalni kolektorji za levi in desni bok omogočajo idealno namestitev 81 mm elektronskega plinskega ventila, ki je 8 % večji od plinskega ventila V6 s 300 KM ter nameščen na sredino za bolj gladek pretok zraka in bolj odzivno moč.

Večji sesalni in izpušni ventili ter spremenljiv čas odmične gredi (VCT) ponujajo izrazito prednost pretoka zraka za novo Yamaho V6 s 350 KM. Izboljšan profil odmične gredi vzpostavlja višji dvig ventila za daljše trajanje odpiranja tako za sesalni kot izpušni cikel, medtem ko novo zasnovani potisniki ventilov – izdelani iz istega trpežnega materiala, ki se uporablja za potisnike XTO 450 KM – ustvarjajo natančno zračnost ventilov za doseganje povečanega izgorevanja.

Da bi izkoristili povečan pretok zraka, nova, robustno zasnovana ročična gred ustvarja daljši hod za večji navor v vseh območjih vrtljajev. Yamaha 350 KM V6 vključuje tudi uporabo vžigalnih svečk iridium, ki so cenjene zaradi svoje trdnosti in koncentrirane, učinkovite iskre, v kombinaciji s premiero Yamahinega novega krmiljenja vbrizga goriva, ki za večjo moč proizvede daljši čas delovanja injektorja kot V6 s 300 KM.

Izboljšave krmilnega sistema Helm Master® EX

Yamahin ekskluzivni sistem krmilne opreme Helm Master EX®, ki opredeljuje kategorijo, omogoča enostavno in prijetno upravljanje plovil. Helm Master EX® uporablja napredno tehnologijo, ki profesionalcem, navdušencem in uporabnikom v prostem času pomaga samozavestno čolnariti, kar povečuje zabavo na vodi pri enojnih in več izvenkrmnih motorjih.

V letu 2024 Yamaha nadaljuje delo na sistemu potisnika na premcu s spremenljivo hitrostjo, ki temelji na integraciji s krmilno palico, ob tem pa dodaja podporo za uporabo enega, štiri ali pet izvenkrmnih motorjev za večje čolne, ki morda potrebujejo več nadzora. Poleg tega se je Sleipner pridružil podjetju Vetus za naslednjo generacijo integriranih potisnikov na premcu kot podprta blagovna znamka dobaviteljev za tovrstno tehnologijo.

Yamahina mehanska krmilna škatla 704, ki je nova za leto 2024, je zdaj na voljo z nevtralno funkcijo zaklepanja, ki izvenkrmnemu motorju omogoča, da med delovanjem ohrani nevtralen položaj. Ta funkcionalnost je kot nalašč za prosti tek na vodi ali čakanje v pristaniščih. Na vrhu nameščena krmilna škatla omogoča enostavno, enoročno upravljanje plina kakor tudi preprosto nastavitev dviga motorja prek gumba na ročici, ki ga pritisnemo s palcem. Križarjenje še nikoli ni bilo enostavnejše!

PODOBNI ČLANKI

LET
TRADICIJE
10 +
IZKUŠENIH
ČLANOV EKIPE
0 +
m2 RAZSTAVNIH
POVRŠIN
1000 +
PRODANIH
PLOVIL
100 +