Nekaj predlogov... YamahaGrand boatsRanieri

Na izlet s čolnom: Najlepše in najmanj obiskane plaže na Jadranu

Ste pripravljeni na novo avanturo po kristalno čistih vodah Jadranskega morja? V tem članku vam bomo predstavili izbor skritih in čarobnih plaž, ki so dostopne predvsem z morja. Te skrite dragulje lahko odkrijete samo z vašim plovilom, zato so kot nalašč za tiste, ki želijo uživati v ekskluzivnih kotičkih miru daleč stran od gneče.

Odkrijte spektakularne lokacije, kjer boste lahko sidrali vaš čoln in uživali v brezčasnih trenutkih med občudovanjem neokrnjene narave. Naj vaš naslednji nautični izlet vodi do ene izmed teh čudovitih plaž, kjer boste lahko v polnosti izkusili lepote, ki jih ponuja naše prelepo Jadransko morje.

Pridružite se nam v raziskovanju skritih biserov, ki čakajo, da jih odkrijete. Vzemite si čas za branje in načrtujte vaš naslednji morski pobeg!

Stiniva (Vis, Hrvaška)

Čeprav je postala nekoliko bolj znana zaradi socialnih medijev, Stiniva še vedno ohranja svoj skriti biser občutek, še posebej zunaj glavne sezone. Dostop do plaže je možen z majhnimi plovili, večja plovila pa lahko sidrajo malo dlje in obiskovalci se lahko do plaže odpravijo s čolnom.

   Koordinate: 43.0143° N, 16.1883° E

Plaža Stiniva na otoku Vis je resnično eden izmed najlepših skritih draguljev Jadranskega morja. Njena privlačnost se ne kaže samo v osupljivi naravni lepoti, ampak tudi v posebnem načinu, kako je ta plaža dostopna in kako ponuja edinstveno doživetje obiskovalcem. Tu je nekaj razlogov, zakaj je Stiniva vredna obiska:

  • Naravni amfiteater: Stiniva je obkrožena z visokimi apnenčastimi klifi, ki tvorijo nekakšen naravni amfiteater. Ta geološka značilnost ne le da plaži poseben čar, ampak tudi ščiti obiskovalce pred močnimi vetrovi, zaradi česar je idealno mesto za sprostitev in sončenje.

  • Kristalno čisto morje: Vode okoli Stinive so neverjetno čiste in prozorne, kar omogoča odlične pogoje za snorkljanje. Obiskovalci lahko raziskujejo bogato morsko dno, polno rib in drugih morskih organizmov, kar daje občutek plavanja v velikem akvariju.
  • Zaščitena lokacija: Zaradi svoje težje dostopnosti s kopnega, ki vključuje hojo po ozki in strmih poteh, Stiniva ostaja manj obiskana in bolj mirna kot druge bolj dostopne plaže. To zagotavlja bolj avtentično in mirno izkušnjo, še posebej v izven turistični sezoni.
  • Dostopnost z morja: Stiniva je še posebej privlačna za tiste, ki prihajajo z ladjo. Obiskovalci z večjimi plovili lahko sidrajo na odprtem morju, nato pa se z manjšim čolnom ali dingijem odpravijo do plaže. To dodaja element avanture in ekskluzivnosti obisku.
  • Fotogeničnost: Ni dvoma, da je Stiniva fotogenična. Njene impresivne skalnate formacije in turkizno morje ponujajo idealne motive za fotografiranje, kar je še en razlog, zakaj je plaža priljubljena med ljubitelji narave in fotografije.

Obisk Stinive ponuja edinstveno kombinacijo naravne lepote, miru, avanture in priložnosti za nekatere najlepše fotografije, kar jih boste našli na Jadranu. 

Sakarun (Dugi otok, Hrvaška)

 Sakarun je znana po svojem dolgem pasu bele peščene plaže in turkiznem morju, a kljub temu ostaja relativno neobljudena zaradi svoje odročne lokacije. Plaža je dostopna z ladjo, in ponuja sidrišča v bližini.

 Koordinate: 44.1544° N, 14.8136° E

Plaža Sakarun na Dugem otoku je ena izmed tistih jadranskih plaž, ki ponuja pravo kombinacijo naravne izoliranosti in očarljive lepote. Čeprav se njena slava počasi širi, ostaja Sakarun relativno neobljudena, kar jo dela idealno destinacijo za tiste, ki iščejo mir in naravno okolje. Tukaj je nekaj ključnih razlogov, zakaj je obisk plaže Sakarun vreden:

  • Nenavadna peščena plaža: Za razliko od večine hrvaških plaž, ki so pogosto skalnate ali prodnate, Sakarun ponuja dolg pas finega belega peska. Ta značilnost je redka in zelo cenjena na hrvaški obali, zaradi česar je Sakarun priljubljena izbira za družine z otroki in vse, ki si želijo prijetnega sprehoda po mehkem pesku.
  • Turkizno morje: Vode okoli Sakaruna so izredno čiste in imajo prelepo turkizno barvo, kar omogoča izjemno doživetje kopanja. Prozornost vode je idealna za plavanje in snorkljanje, kjer lahko občudujete podvodni svet.
  • Mir in tišina: Zaradi svoje odročne lokacije je Sakarun običajno manj gnečen kot druge bolj znane plaže na Hrvaškem. To nudi obiskovalcem priložnost, da uživajo v miru in tišini, obkroženi z naravno lepoto, kar je v današnjem hitrem tempu življenja še posebej dragoceno.
  • Dostopnost z ladjo: Sakarun je odlično dostopen z ladjo, kar dodaja element avanture in ekskluzivnosti obisku. Sidrišča v bližini omogočajo lahkoten dostop do plaže, zaradi česar je še posebej privlačna za jadralce in lastnike plovil.
  • Sončni zahodi: Lokacija plaže je idealna za opazovanje sončnih zahodov, ki so tukaj resnično spektakularni. Barve neba ob zahodu sonca, ki se odbijajo od turkiznega morja, ustvarjajo nepozabne prizore, ki so kot nalašč za romantične trenutke ali večerne sprostitve.

Obisk Sakaruna nudi priložnost za pobeg od vsakodnevnega vrveža in za resnično povezovanje z naravo v enem izmed najlepših kotičkov Jadranskega morja. Prav zaradi teh razlogov je Sakarun prava izbira za tiste, ki iščejo mirno in neokrnjeno plažo, kjer lahko uživajo v lepotah narave.

Lubenice (Cres, Hrvaška)

 Lubenice so spektakularna plaža pod starodavnim mestom istega imena. Plaža je precej nedostopna s kopnega, kar pomeni, da je dostop z ladjo idealna izbira. Prav tako je precej mirna, zlasti v izven sezone.

   Koordinate: 44.9493° N, 14.4050° E

Plaža Lubenice na otoku Cres je resnično eden izmed skritih biserov Jadrana, ki ponuja čudovito kombinacijo naravne izolacije, dramatičnih pokrajin in kristalno čistih voda. Njena posebnost in lepota dajeta številne razloge za obisk. Tukaj je nekaj, zaradi česar je Lubenice vredno obiskati:

  • Spektakularna lokacija: Lubenice se nahajajo pod istoimenskim starodavnim mestom, ki sedi na visoki skali, kar daje plaži dramatično ozadje. Visoki klifi ne samo da nudijo osupljiv pogled, ampak tudi zavetje pred močnimi vetrovi, kar omogoča idealne pogoje za sproščanje in kopanje.
  • Težka dostopnost s kopna: Zaradi svoje težke dostopnosti s kopna — potrebno je spustiti se po strmih in ozkih poteh — je plaža Lubenice manj obiskana in ohranja neokrnjeno naravo. To privlači tiste, ki iščejo mir in tišino ter želijo uživati v naravi brez gneče.
  • Idealna za obiske z ladjo: Dostop z ladjo je ne samo praktičen, ampak tudi omogoča enkratno doživetje pristajanja na tako izolirani in čudoviti lokaciji. Obiskovalci lahko sidrajo v bližini in uživajo v popolnem miru, ki ga plaža nudi.
  • Kristalno čisto morje: Vode okoli Lubenic so izjemno čiste, kar je idealno za snorkljanje, plavanje in druge vodne športe. Bistre vode omogočajo tudi opazovanje morskega dna in njegovega življenja, kar doda posebno vrednost obisku.
  • Mirnost izven sezone: Če iščete popoln pobeg od vsakodnevnih skrbi, je obisk Lubenic izven glavne turistične sezone še posebej prijeten. Manj obiskovalcev pomeni več prostora in tišine, kar poudarja občutek povezanosti z naravo.

Obisk plaže Lubenice na otoku Cres nudi priložnost za pristen stik z naravo, oddih od gneče in priložnost za raziskovanje enega izmed najlepših in najbolj divjih delov hrvaške obale.

Proizd (Korčula, Hrvaška)

Proizd je znan kot “Plaža leta” na Korčuli zaradi svojih čudovitih skalnatih plaž in kristalno čistih voda. Dostop z ladjo je preprost, z več možnostmi sidranja v bližini.

 Koordinate: 42.9626° N, 16.7155° E

Plaža Proizd na otoku Korčula je pravi dragulj Jadranskega morja, ki privablja obiskovalce zaradi svojih naravnih značilnosti in izredne lepote. To ni tipična peščena plaža, ampak bolj očarljiv kompleks skalnatih obal in čistih voda, ki so idealne za ljubitelje narave in miru. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj je Proizd vreden obiska:

  • Edinstvene skalnate formacije: Proizd je znan po svojih belih skalnatih plažah, ki so pravzaprav velike, gladke skale, idealne za sončenje. Te naravne platforme ponujajo nenavadno, a udobno mesto za počitek in uživanje v soncu, kar je precej drugačno od običajnih peščenih plaž.
  • Kristalno čiste vode: Morje okoli Proizda je izjemno čisto in prozorno, kar ponuja idealne pogoje za snorklanje in potapljanje. Voda je tako čista, da lahko obiskovalci jasno vidijo morsko dno, tudi ko so daleč od obale, kar omogoča opazovanje raznolikega morskega življenja v njegovem naravnem okolju.
  • Mir in tišina: Proizd je relativno odmaknjen in dostopen predvsem z ladjo, kar ohranja njegovo mirnost in tišino. Ta odmaknjenost privablja tiste, ki iščejo sprostitev stran od gneče popularnejših turističnih točk, zagotavljajoč pristen stik z naravo.
  • Dostopnost z ladjo: Proizd ima dobre pogoje za sidranje, kar omogoča enostaven dostop z različnih vrst plovil. To je še posebej privlačno za jadralce in lastnike plovil, ki lahko uživajo v svobodi raziskovanja te čudovite lokacije brez potrebe po dolgih pohodih ali vožnji.
  • Nagrada “Plaža leta”: Proizd je bil izbran za “Plažo leta” na Korčuli, kar poudarja njegovo izjemnost in priljubljenost med obiskovalci. Ta priznanje ni samo znak kakovosti, ampak tudi dokaz, da plaža ponuja izjemno izkušnjo.

Obisk Proizda ponuja priložnost, da doživite nekaj res edinstvenega in čarobnega, kjer se naravne lepote združijo z mirnostjo in čistostjo okolja, ustvarjajoč nepozabno izkušnjo na enem izmed najlepših otokov na Hrvaškem.

 Plaža Porat (Biševo, Hrvaška)

Porat je spektakularna peščena plaža na južni strani otoka Biševo, znanega po svoji Modri špilji. Plaža je obkrožena z visokimi klifi in gostim borovim gozdom, ki nudi senco in osvežilno zelenje. Zaradi svoje odmaknjenosti in težje dostopnosti je plaža običajno zelo mirna, še posebej izven glavne turistične sezone.

Koordinate: 42.9815° N, 16.0120° E

Zakaj obiskati Plažo Porat na Biševu?

  • Naravna izolacija: Porat je odličen primer naravne izoliranosti, ki zagotavlja mir in tišino, saj je plaža dostopna predvsem z ladjo. To omejuje število obiskovalcev in ohranja plažo neokrnjeno in mirno.
  • Čudovito peščeno obrežje: Za razliko od mnogih hrvaških plaž, ki so pogosto prodnate ali skalnate, Porat ponuja lep peščeni zaliv, ki je idealen za igre na plaži, sončenje in sprehode ob obali.
  • Kristalno čiste vode: Morje okoli Porata je izjemno čisto in prozorno, kar nudi odlične pogoje za plavanje, snorklanje in potapljanje. Bistra voda omogoča enostavno opazovanje morskega življenja v njegovem naravnem habitat.
  • Dostopnost z ladjo: Zaradi svoje lege je Porat odlično dostopen z ladjo, kar omogoča obiskovalcem, da pristanejo neposredno na plaži ali sidrajo v bližini. To dodaja element avanture in ekskluzivnosti obisku.
  • Zaščiteno naravno okolje: Plaža Porat leži v zaščitenem naravnem okolju, kar zagotavlja, da je plaža ohranjena in varovana pred prekomernim razvojem.

Obisk Plaže Porat na Biševu ponuja priložnost za pristen stik z naravo, oddih od gneče in priložnost za raziskovanje enega izmed najlepših in najbolj divjih delov hrvaške obale. To je idealno mesto za tiste, ki cenijo mir, tišino in naravno lepoto.

AKTUALNA PONUDBA PLOVIL IN BOGATA ZALOGA OPREME ZA NAVTIKE IN VODNE ŠPORTE

V salonu podjetja Moto-Nautika imamo bogato zalogo plovil, ki so dobavljiva takoj. Vabljeni na ptujsko cesto 63, v Miklavž na Dravsekm polju, kjer si jih lahko ogledate.

Ogledate pa si jih lahko tudi na naši spletni strani: TUKAJ.

Da bodo počitnice nepozabne, priporočamo nakup vodne tube, ki bo navdušila tako starejše ljubitelje morja kot tudi otroke.  Bogato ponudbo vodnih tub si lahko ogledate TUKAJ.

Ker so rešilni jopiči nepogrešljivi na plovilu, imamo tudi bogato zalogo v naši spletni trgovini. Preverite jo lahko TUKAJ.

Oglejte si celotno ponudbo naše spletne trgovine, ki vas bo navdušila z bogato zalogo: TUKAJ

PODOBNI ČLANKI

LET
TRADICIJE
10 +
IZKUŠENIH
ČLANOV EKIPE
0 +
m2 RAZSTAVNIH
POVRŠIN
1000 +
PRODANIH
PLOVIL
100 +