Nekaj predlogov... YamahaGrand boatsRanieri

Jesenski dogodki na hrvaški obali

Gremo na izlet? Jesen 2024 na hrvaški obali prinaša številne dogodke, ki privabljajo obiskovalce s celega sveta. V lepem vremenu lahko dogodke brez problema obiščete tako z motorji kot s svojimi plovili.

Biograd Boat Show

Biograd Boat Show je eden največjih in najpomembnejših navtičnih sejmov v regiji, ki vsako leto privabi navtične navdušence, proizvajalce plovil in prodajalce iz celotne Evrope. V letu 2024 bo sejem ponovno ponujal bogato razstavo plovil, kjer bodo obiskovalci lahko občudovali najnovejše jahte, motorne čolne, jadrnice in druge navtične novosti.

Na Biograd Boat Show 2024 bo podjetje Moto-Nautika premierno predstavila najnovejši model Next 255 XL.

Festival Marunada – Lovran (14. – 29. oktober 2024)

Festival Marunada, znan tudi kot Festival kostanja, poteka v Lovranu, blizu Opatije, in je posvečen lokalni sorti kostanja, imenovani maruni. Na dogodku lahko obiskovalci uživajo v različnih jedeh iz kostanja, kot so kostanjevi kolači, palačinke, golaž in druge dobrote. Poleg tega ponuja festival bogat spremljevalni program z lokalno glasbo, plesi in stojnicami z domačimi izdelki. Festival slovi po svojem prijetnem vzdušju in privablja ljubitelje kulinarike in narave.

Dnevi tartufov – Istra (vsi vikendi v oktobru)

Za ljubitelje kulinaričnih užitkov so Dnevi tartufov v Istri prava poslastica. Vsak vikend v oktobru lahko obiščete različne tržnice in festivale, kjer boste lahko okušali jedi, bogate s tartufi, ter se udeležili tržnic in delavnic o lovu in pripravi tartufov. Glavni dogodek je iskanje največjega tartufa in tekmovanja v pripravi jedi iz te cenjene sestavine. Dogodek poteka v idiličnih istrskih vaseh, kjer se lahko spoznate s skrivnostmi te dragocene gobe.

Dubrovniški zimski festival – Dubrovnik (začetek v novembru 2024)

Dubrovniški zimski festival je eden največjih in najbolj priljubljenih zimskih dogodkov na hrvaški obali. Festival združuje številne koncerte, gledališke predstave, umetniške razstave in božične sejme po različnih lokacijah starega mestnega jedra. Praznični čas v Dubrovniku zaživi z lučkami, praznično glasbo in vonjem kuhanega vina, kar ustvari pravljično vzdušje.

Festival čokolade, Opatija (8.–10. november 2024)

Opatija, znana kot “kraljica Jadrana,” vsako leto novembra gosti enega najstarejših in najbolj priljubljenih festivalov posvečenih čokoladi na Hrvaškem. Festival čokolade v Opatiji privablja številne obiskovalce, ki uživajo v razkošju sladkih dobrot. Na več kot 20 različnih lokacijah po mestu se predstavljajo vrhunski čokolatierji iz Hrvaške in tujine, ki razvajajo brbončice obiskovalcev s široko paleto čokoladnih izdelkov – od klasičnih tablic do ekstravagantnih umetnin iz čokolade.

Obiskovalci imajo priložnost udeležiti se degustacij, kuharskih delavnic in predstavitev, kjer se lahko naučijo, kako ustvariti popolne čokoladne mojstrovine. Poleg tega festival vključuje kulturne in umetniške prireditve, razstave in glasbene nastope, ki poskrbijo za praznično vzdušje v mestu.

Opatijski festival čokolade je popolna priložnost za vse ljubitelje sladkarij, da v idiličnem okolju uživajo v najboljših čokoladnih kreacijah.

Cres Hike in Advent, Cres

Otok Cres jeseni ponuja edinstveno doživetje s prireditvijo “Cres Hike in Advent,” ki združuje naravne lepote in praznično vzdušje. Pohodništvo po Cresu je odličen način za raziskovanje tega neokrnjenega otoka, saj pohodniške poti vodijo skozi osupljive pokrajine, gozdove, ob obali in skozi tradicionalne istrske vasi. Dogodek vabi ljubitelje narave, da se podajo na organizirane pohodniške ture, ki se končajo v mestnem jedru Cresa, kjer poteka tradicionalni božični sejem.

Adventni čas na Cresu prinaša praznične stojnice, na katerih lahko obiskovalci uživajo v lokalnih dobrotah, kupijo ročno izdelane božične okraske in se ogrejejo s kuhanim vinom. Praznično vzdušje dopolnjujejo glasbeni nastopi in kulturne prireditve, ki potekajo v mestnem jedru. Dogodek “Cres Hike in Advent” je odlična kombinacija aktivnega preživljanja prostega časa in prazničnega razpoloženja, ki ga ne gre zamuditi.

»MESEC MODRE RIBE«, 20.9.-20.10.2024, CRIKVENICA

V Crikvenici se je začela tradicionalna prireditev »Mesec plave ribe«, povezana s projektom »Cesta plave ribe« po navdihu bogate ribiške preteklosti tega kraja. Razvajajte svoje brbončice s kreativnimi meniji v izbranih restavracijah ter uživajte v dobri glasbi in številnih zanimivih dogodkih na prostem. Ne zamudite tega spektakularnega dogodka in uživajte v kreativnih in cenovno ugodnih menijih z modro ribo.

Več info na: Mesec modre ribe  

PODOBNI ČLANKI

LET
TRADICIJE
10 +
IZKUŠENIH
ČLANOV EKIPE
0 +
m2 RAZSTAVNIH
POVRŠIN
1000 +
PRODANIH
PLOVIL
100 +