TMAX praznuje 20 let

TMAX praznuje 20 let

Dve desetletji po predstavitvi prvega modela TMAX je Yamaha ustvarila posebno izvedbo – TMAX 20th Anniversary, da bi obeležila izjemne dosežke enega najbolj priljubljenih in cenjenih modelov v zgodovini podjetja. TMAX 20th Anniversary, ki ga odlikujeta vrsta ekskluzivne opreme in edinstvena barva Tech Graphite, proslavlja nepojmljiv uspeh najbolj uspešnega športnega skuterja na svetu, ter voznikom dosedanjih modelov TMAX daje priložnost, da postanejo lastniki vrhunske različice te resnično izjemne Yamahe.

2001

Prvi športni skuter na svetu je spremenil način življenja več tisoč TMAX lastnikov! Revolucionarni Yamaha TMAX je poganjal 500-kubični 2-valjni trdno nameščen agregat, opremljen pa je bil z napredno šasijo. To je bil prvi motor, ki je nudil zmogljivosti motocikla v kombinaciji z udobjem in priročnostjo skuterja.

2004

Najbolj prodajani športni skuter na svetu je na višjo raven popeljal močnejši agregat z vbrizgom goriva, kakovost z vidika vodljivosti pa je bila izboljšana z novimi sprednjimi vilicami ter 15-palčnim zadnjim kolesom, z večjim premerom in dvojnimi sprednjimi kolutnimi zavorami. Novost za leto 2004 je bila tudi parkirna zavora, medtem ko je bil ABS na voljo kot dodatna oprema.

2008

Po sedmih letih zapored kot najbolj priljubljen evropski športni skuter, je ikonični TMAX doživel pomembno prenovo z dinamičnim novim oklepom in dušilcem zvoka agresivnega videza. Njegova vodljivost je bila izboljšana zahvaljujoč močnemu in hkrati lahkemu okvirju iz litega aluminija ter novim vilicam s premerom 43 mm in 15-palčnim sprednjim kolesom večjega premera.

2012

TMAX-a se ni nikoli nehal razvijati. Yamahin program neprekinjenega razvoja športnega skuterja je tako predstavil še močnejši 530-kubični 2-valjni agregat z jermenskim menjalnikom – pa tudi novo lahko aluminijasto nihajno roko, ki je omogočila bolj odzivno delovanje vzmetenja za bolj gladko vožnjo.

2015

Do leta 2015 je bil TMAX 14 let zapored najbolje prodajani športni skuter na svetu! Nove obrnjene sprednje vilice v stilu motornega kolesa so povzdignile njegovo vodljivost na višjo raven ter okrepile njegove vodilne specifikacije v tem razredu – medtem ko so najsodobnejše radialno nameščene sprednje zavorne čeljusti poudarjale vrhunski status tega športnega skuterja.

2017

6. generacija je s svojimi vrhunskimi lastnostmi ter razkošnim novim ohišjem zagotovo predstavljala najbolj kontroverzno zasnovo v 16-letni zgodovini TMAX-a. S tehnološkega vidika je bil to najbolj izpopolnjen model, saj je bil opremljen s sistemoma YCC-T in TCS, na voljo pa je bil tudi v dveh novih posebnih različicah: SX je imel D-MODE in My TMAX Connect, medtem ko je imel DX vse to plus električni vizir, ogrevane ročice in sedež, tempomat in še več.

2020

Leto 2020 je zaznamovala uvedba najmočnejšega TMAX-a doslej! Njegov novi 2-valjni 560-kubični agregat je omogočil še višjo raven zmogljivosti za hitro vsakodnevno vožnjo na dolge razdalje kakor tudi vznemirljivo vožnjo v prostem času – nov agresiven oklep pa je ponovno potrdil njegov status vrhunskega športnega skuterja.

Dejstva o TMAX-u

✓ Prvi športni skuter na svetu
✓ Zmogljivosti motocikla v kombinaciji z udobjem in priročnostjo skuterja
✓ 10 posebnih izvedb, predstavljenih v letih med 2006 in 2016
✓ Najbolj prodajani evropski športni skuter tokom vseh 20 let
✓ V Evropi je bilo prodanih skoraj 300.000 TMAX enot

SPLETNA TRGOVINE IN OSTALE STORITVE
Najem plovil
Rezervni deli - trgovina
Spletna trgovina