Ranieri Sundeck Line – NEXT240SH

Ranieri Sundeck Line – NEXT240SH

“Vse, kar ponujata večja “brata”, zdaj na slabih osmih metrih plovila nudi tudi najnovejši model – tako nov, da so njegove slike na vodi v javnost izšle šele pred kratkim.”

Ranieri International je uveljavljena italijanska ladjedelnica, ki se je v preteklosti proslavila predvsem z manjšimi gliserji. Prvi model prek 30 čevljev dolžine je pred kratkim predstavljen NEXT 370SH. Ob linijah poliestrskih čolnov OpenSundeckCabin in Sport Fishing prihaja iz proizvodnje tudi kakovostna linija gumenjakov Cayman. Ladjedelnico Ranieri International v Sloveniji zastopa miklavško podjetje Moto-Nautika. Tokrat predstavljamo najnovejši model gliserja s kabino – NEXT 240SH. Ta čoln je pomanjšana verzija uspešnih predhodnikov z oznakama 370 in 290. Cilj je nagovoriti kupce, ki želijo trdno in zmogljivo plovilo. Oblikovalci so uspeli v celoti zadržati stilske lastnosti obeh večjih modelov, istočasno pa manjše plovilo zahteva manjši motor, kar precej znižuje stroške. Ljubitelji velikih moči nikakor ne bodo prikrajšani, saj je model NEXT 240SH zasnovan tako, da omogoča tudi vgradnjo dveh izvenkrmnih motorjev.

ZUNANJOST

Že angleška beseda “sundeck” v nazivu modela nam pove, da je fokus na oblikovanju čolna z velikimi površinami za sončenje. Tako imamo sedaj pred seboj čoln, katerega premec je oblikovan v sončno ploščad. Pod njim je kabina z ločenim toaletnim prostorom. Idejo za oblikovanje tega multifunkcionalnega čolna so razvili na osnovi velike prodajne uspešnice – serije manjših plovil Atlantis. Premčna sončna ploščad se zaključuje s krmarsko konzolo, za katero sta dva vrtljiva sedeža. Kokpit je prostran in izdelan večnamensko. V sredini je postavljena odstranljiva mizica, ob bokih so nameščene preklopne klopi, pred krmnim zrcalom pa je udobna klop s prehodom na krmo na levi strani. Z nekaj potezami je mogoče kokpit popolnoma izprazniti, kar je posebej funkcionalno na primer pri ribolovu ali kakšnih drugih športnih aktivnosti. Druga možnost je sprememba kokpita v veliko sončno ploščad, tretja pa je osnovna funkcionalnost palubnega salona. Zanimivo je tudi to, da lahko kabino, kjer je dvojna postelja, spremenimo v jedilnico, kar pride prav v primeru slabega vremena. Od premca do krmarske konzole je po boku močna inox ograja, pošteno odmerjeno je držalo na zrcalu kokpita, zaupanja vredno pa delujejo tudi privezne bitve.

OSNOVNA IN DODATNA OPREMA

V osnovni ceni plovila najdemo kar nekaj opreme. Čoln je opremljen z vsemi blazinami, tako notranjimi kot zunanjimi, rezervoarji za vodo in gorivo, teleskopsko lestvijo za v vodo, hidravličnim sistemom upravljanja z motorjem, avtomatsko kalužno črpalko, navigacijskimi lučmi, itd. Seznam dodatne opreme je še precej daljši in obsega kar nekaj elementov, ki so nujno potrebni. Recimo kompas, sidro in veriga ali sidrna vrv, ki so obvezna oprema plovila tudi po zakonu. Ostalo so več ali manj pogrešljivi dodatki, ki pa vam olajšajo bivanje na plovilu. Naštejmo samo nekaj najpomembnejših: plinski štedilnik, hladilnik, bimini, 220-voltni polnilec električne energije, električni vitel za sidro, zgoraj omenjene bočne klopi, mizica v kokpitu in ladijski WC.

KONČNI VTIS

Ranierijev model je primeren tako za popolne navtične začetnike kot izkušene morske mačke. Vesele ga bodo predvsem družine, saj so gliserji, ki prihajajo iz te ladjedelnice, znani po udobni in varni plovbi. Gliser NEXT 240SH bo omogočal obilico sončenja, druženja, športnih aktivnosti, pa tudi spanje na krajših nekajdnevnih izletih.

SPECIFIKACIJE PLOVILA

  • Dolžina: 7,80m
  • Dolžina trupa: 6,75m
  • Širina: 2,50m
  • Teža: 1500kg
  • Maksimalna moč motorja: 225kw (300KM)
  • Rezervoar goriva: 250l
  • Rezervoar vode: 100l
  • Maksimalno število oseb: 9
  • Št. ležišč: 3
  • Certifikat CE: C
MOTO - NAUTIKA D.O.O.

POŠLJITE NAM SPOROČILO

Imate za naš kakšno vprašanje, pohvalo ali kritiko? Pošljite nam sporočilo in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Naslov:

Ptujska cesta 63
2204 Miklavž na Dravskem polju
Slovenija

Kontakt:

+386 (0)2 629 04 00

info@moto-nautika.com

Delovni čas:

Pon-Pet: 08:00 - 18:00
Sob: 09:00 - 13:00
Nedelja & prazniki: ZAPRTO

Prodaja vozil in plovil:

+386 (0)2 629 04 00
+386(0)31 300 205

prodaja@moto-nautika.com

Rezervni deli:

+386 (0)2 629 04 02
+386(0)31 386 951

deli@moto-nautika.com

Dodatna oprema:

+386 (0)2 620 26 01
+386 (0)51 222 122

oprema@moto-nautika.com

Tajništvo:

+386 (0)8 384 95 84

tajnistvo@moto-nautika.com