Zodiac Milpro

banner_Zodiac_Milpro5_gal_full_tcm225-617466

Kjerkoli se pojavi potreba po delovnem čolnu, smo mi pravi naslov, pa naj bo uporabnik vojska, specialne enote, policija, kapitanija, obalna straža, gasilska enota, potapljači, reševalci ali pa ladjedelnice. V programu, kjer ločimo napihljive čolne, napihljive čolne s trdim dnom ter Hurricane napihljive čolne s trdim dnom, vedno najdemo pravi model ”za tiste, ki delajo na vodi” .

Naše podjetje je pooblaščen Zodiac Milpro Servis Center (MSC). Nudimo svetovanje pri naročanju, izdelavi čolna za posebne namene, servis, montažo, usposabljanje glede uporabe čolnov na vodi ter njihovo vzdrževanje.

Na kratko o podjetju Zodiac MILPRO™

ZODIAC je ime, ki je že od davnega leta 1899 povezano z inovacijami, do danes pa se je razvilo v svetovno najbolj znano in cenjeno ime za izdelavo t.i. RIB čolnov in ostalih napihljivih proizvodov v navtičnem svetu. ZODIAC MILPRO™ je v današnjih časih referenca za profesionalna plovila, ki odgovarjajo najvišjim standardom. Tako so do danes razvili že več kot 60 različnih modelov čolnov z napihljivimi tubami in zložljivim ali trdnim dnom (stekloplastika, aluminij), ki se lahko spopadejo z morjem tudi v najzahtevnejših razmerah.

Leta 1990 so ustanovili podjetje ZODIAC MILPRO. S proizvodnjo in razvojem so začeli v proizvodnih objektih v Kanadi, Španiji, Angliji, Združenih državah Amerike in Avstraliji, vsi ti objekti pa odgovarjajo 9001 ISO standardu. Tu delujejo visoko usposobljene ekipe za razvoj ter prodajo in marketing, skupaj pa zagotavljajo, da so vsi naši kupci in uporabniki zadovoljni s proizvodi. Februarja 2013 je ZODIAC MILPRO pridobil kapital družbe OAKTREE CAPITAL in s tem pridobil bistveno prednost pred konkurenco v izdelavi in prodaji napihljivih čolnov za vojaške in profesionalne namene. Ta nov začetek je prinesel novo logotip za ZODIAC MILPRO in tako so se popolnoma posvetili izkušenim (profesionalnim) morjeplovcem (strankam). Posledično je ZODIAC MILPRO prevzel tudi čolne ZODIAC-AVON, katere v velikem številu uporabljajo angleške vojaške enote.

AVON INFLATABLES LTD, ki se nahaja v South Wales-u v Angliji, se je tako preimenoval v ZODIAC MILPRO UK LTD. Še naprej proizvajajo vojaška in profesionalna plovila ter skrbijo za servisno mrežo v korist svojih kupcev. Politika OAKTREE CAPITALA-a narekuje, da je vsaka od njenih družb neodvisna, istočasno pa so vse njene družbe med seboj povezane, tako da so lahko uporabniki vedno deležni vseh inovacij in izboljšav ter tudi pomoči ZODIAC MILPRO.

KATALOG 2015

ZODIAC MILPRO se šteje za proizvajalca najboljših plovil v svojem segmentu, proizvodnja vseh oddelkov po svetu pa je pod budno kontrolo vodstva ZODIAC MILPRO, čigar sedež se nahaja v Parizu (Francija).
ZODIAC HURRICANE čolni so razred zase, saj so razviti izključno za profesionalne in vojaške namene. Kar nekaj funkcionalnih rešitev na ZODIAC HURRICANE™ je unikatnih in to jih naredi primerne za uporabo v res najzahtevnejših razmerah na morju. Vsak, ki je imel priložnost vožnje z enim izmed ZODIAC HURRICANE-ov, dobro ve, da ti čolni ne poznajo omejitev!

Danes je v uporabi po celem svetu več kot 20.000 ZODIAC MILPRO čolnov v več kot 80 različnih vojaških enotah. Servisno/prodajna mreža ZODIAC MILPRO, razširjena po celem svetu, je sestavljena iz usposobljenih profesionalcev, ki vam lahko uspešno nudijo pomoč pri nakupu, servisiranju ali reševanju težav. ZODIAC MILPRO zagotavlja lastnosti plovil, ki izpolnjujejo najvišje zahteve po varnosti v najzahtevnejših pogojih na morju. Organiziramo lahko prikazovanje sposobnosti, testiranja in šolanja za uporabo naših plovil ter tudi uporabljenih tehnologij, da boste lažje razumeli, zakaj smo najboljši in kako se lahko plovilo kar najbolje izkoristi. ZODIAC MILPRO se vsem svojim kupcem in uporabnikom zahvaljuje za zaupanje v njihove proizvode.

 

Inflatables

iflatables_tcm225-607317

Delovni čolni (Work Boats): od 4.10 m do 7.00 m dolžine, plovila so namenjena za transport težkega tovora. WB model ima standardno obliko trupa, HD model pa obliko trupa FUTURA.


Plovila za izredna stanja
: od 3.20 m do 4.10 m dolžine, plovila so opremljena s sistemom hitrega polnjenja in omogoča hitro implementacijo reševalne ekipe. Prevoz je možen na prikolici ali v vozilu. Opremijo se lahko z zložljivim dnom.

Večnamenska plovila : Mark-2 (MK-2 GR), Mark-2 Compact (MK-2CGR) in Mark-3 (MK-3GR) predstavljajo ponos Zodiac Milpro skupine in so razvita tako, da so najbolj enostavna, močna in hkrati zanesljiva.

Vojaška plovila : uporabljajo se vsakodnevno v večini oboroženih in specialnih enot po celem svetu, FUTURA COMMANDO plovila so razvita tako, da  zadovoljijo visoke vojaške zahteve. Opremljena so s FUTURA obliko trupa, po potrebi pa so lahko opremljena z zložljivim ali trdnim dnom (FC-470 EVOL se lahko opremi s HPP dnom). Ta plovila so namensko zasnovana za posebne namene, za zračni desant, skok iz helikopterja ali za razne podvodne operacije.

Sea Rib™

searib_tcm225-607318

Sea Riders™: Sea Riders plovila so se na začetku prodajala pod blagovno znamko Avon. Ta plovila so zasnovana z balastom morske vode, s čimer se poveča njihova sposobnost manevriranja in zmogljivost nasploh. SR-5.4 in SR-6.3 sta prav tako dostopni z ladjinim vgrajenim motorjem (IO) ali jet motorjem (DJ).


Sea Rib™ Marine and Navy (SRMN)
: sta svetovno poznani plovili kot osnovni gumenjak: trd, enostaven in funkcionalen. Lahko je opremljen z  Durarib™ sistemom (polnjenje s peno).

Za ogled posnetka kliknite tukaj

Sea Rib Responders™ (SRR) : je zadnja evolucija Milpro klasičnih gumenjakov dolžine od 4.20 m do 8.70 m, opremljeni pa so z vgrajeno posodo za gorivo ter kabelsko povezavo (upravljanje, gorivo, elektrika). Mnogi od njih imajo možnost postavitve omar ter lastno praznjenje palube in veliko izbiro konfiguracije v smislu postavitve na palubi.

Sea Rib Aluminium (SRA) : SRA plovila so izdelana z aluminijskim trupom in palubo. Sami črpajo morsko vodo s palube, imajo vgrajeno posodo goriva in kabelsko povezavo. Oznaka (SRA) je D -trup, napolnjene tube ter vrata za potapljača.

Back to top