Zakaj in kako izbrati napihljiv čoln?

Zakaj izbrati napihljiv čoln?

Glavna prednost vsakega gumenjaka je v napihljivi plovni tubi. Najpomembnejši del vsakega napihljivega čolna je dodatna vrednost: čoln postane 2x širši, kar dodatno poveča stabilnost. Kombinacija plovne tube s srednjim ali globokim ‘V’ dnom ustvarja plovnost vredno morja. Čoln ima tubuse iz več komor, kar mu omogoča izredno plovnost. Zagotavlja vam neverjetno varnost, nosilnost in kapaciteto potnikov.

Glavni materiali trupa so lahki in fleksibilni. Čoln je zaradi tega lahek, prenosen in enostaven za shranjevanje ter prevažanje. Kljub temu pa imajo gumenjaki nekoliko krajšo življenjsko dobo in zahtevajo več nege in vzdrževanja. Razlog je sledeč: glavni fleksibilni material je dosti bolj občutljiv od kosa kovine. Z leti to postaja vse manj težavno in vedno manj pomembno: tehnični napredek v kemijski industriji ponuja boljše in močnejše materiale.

Običajni in napihljivi čolni
obicajni vs napihljivi

Kako izbrati pravo velikost čolna?

Odločili ste se za nakup napihljivega čolna! Čestitamo! Zdaj vam želimo podati nekaj napotkov glede dolžine čolna. Prosimo, da upoštevate sledeče nasvete:

  • Če potrebujete Tender za jahto ali motorno ladjo, se prepričajte, da veste natančno dimenzijo Tenderja, primernega za vašo jahto in zgornjo kapaciteto potnikov za vaš sistem dvigovanja čolna.
  • Velikost čolna je neposredno povezana z zgornjo dovoljeno močjo motorja, zgornjo mejo potnikov in dovoljeno nosilno obremenitvijo.
  • V primeru, da boste čoln uporabljali za smučanje na vodi, mora čoln biti opremljen z motorjem vsaj 25KM.
  • Običajno prihaja do odstopanj med zgornjo omejitvijo kapacitete potnikov, zabeleženo v tehničnih specifikacijah, in dejanskim številom sedišč na čolnu. Najprej premislite, koliko potnikov nameravate prevažati, nato pa se prepričajte, koliko sedišč določen čoln ponuja.

<< Nazaj na izbiro gumenjakov

Back to top