Vleka čolna

Kako pravilno vleči čoln?

Seveda lahko preprosto namestite vrv na sprednjo vlečno rinko in peljete kot običajno in najverjetneje ne bo težav, če boste peljali 100m od enega konca marine do drugega. Kadar pa govorimo o vleki na daljše razdalje na odprtem morju, pa vleka postane izrednega pomena, saj se kaj hitro lahko zgodi, da vas bo namesto čolna na koncu vrvi čakal prazen konec.

Kako torej vleči čoln? Kako je prav, kako napačno?

vleka colna napacno

1) PRIMITIVNA vleka. Gre za najslabšo obliko vleke in jo lahko uporabite samo v primeru plovbe do 5km/h na mirni vodi in na kratkih razdaljah z neposrednim nadzorom. S povečanjem hitrosti lahko čoln izgubi stabilnost in se prične zibati, kar lahko povzroči uničenje vlečne rinke, prevrne čoln ali ga poškoduje. Bodite izredno previdni.

2) PAMETNA vleka. V tem primeru je vrv povezana s čolnom preko zanke, ki je zameščena na dve stranski rinki in se prosto giblje skozi zanko vrvi po principu ‘uzde’. Na ta način se povsem izloči možnost nenazorovanega gibanja čolna in omogoča vleko z najvišjo hitrostjo brez težav. To obliko vleke priporočamo kot najprimernejšo.

3) VARNA ali NEVIHTNA vleka. To obliko priporočamo predvsem za daljše vleke po odprtem morju, kjer čolna v primeru izgube nikakor ne bi mogli več najti. Pri tej metodi konci ‘uzdne’ vrvi potekajo skozi rinke na premcu, pod dno čolna in so pričvrščeni direktno na transom. To je najmočnejši in najvarnejši način vleke čolna (tudi če je rinka močna, se v razburkanih vodah lahko pojavijo nenadni in nenavadni sunki, ki lahko odlomijo vlečno rinko).

V primeru, da morate vi nekoga vleči, zafiksirajte ‘uzdno’ zanko na transom in jo združite z glavno vlečno vrvjo s kovinskim karabinom ali kako drugače. Glavna vlečna vrv naj se brez ovir premika vzdolž ‘uzdne’ zanke, saj bo s tem stabilizirala vašo plovbo, še posebej v primeru spremembe smeri.

<< Nazaj na izbiro gumenjakov

Back to top