TOREJ, KAJ SPLOH JE SUP?

Deske za supanje so posebej za ta šport oblikovane deske. To niso stare deske za deskanje na vodi, pa tudi ne predimenzionirani longboardi. To so velike, plovne, a za svojo velikost neverjetno okretne in odzivne deske. Načeloma so daljše od 3 metrov, lahko tudi več kot 4 metre, z oblazinjenim zgornjim delom in konkavnim trupom, navadno imajo na spodnji strani repa enega ali tri smernike za usmerjanje. Med seboj se razlikujejo po dolžini, volumnu in namenu uporabe, saj jih lahko vozimo na mirnih vodah, na manjših ali velikih valovih, po ozkih rekah ali širokem oceanu.

IZBIRA SUP-A
Osnovno pravilo pri izbiri prave deske je, da težji, kot ste, večji volumen in širino deske boste potrebovali za bolj stabilno vožnjo. Vendar pa dodatna širina ni vedno boljša, saj širša deska slabše drsi po vodi, manjše osebe pa na njej tudi težje pravilno veslajo. Prav tako boste pri deski s prevelikim volumnom prenašali okoli dodatno težo.

Ker prave formule za izračun in izbiro idealne sup deske ni, velja upoštevati nekaj dejavnikov:

1. naše (predhodno) znanje
2. na kakšnih vodnih površinah bomo desko največ uporabljali
3. ali bodo desko uporabljali tudi drugi družinski člani.

Osnovno pravilo pri izračunu primernega volumna deske je, da k vaši telesni teži prištejete 110. Vendar je treba pri tem še vedno upoštevati še vse zgoraj našteto.

Vaša prva sup deska naj bo dovolj široka in dolga, da bo omogočala dovolj stabilnosti in padci v vodo ne bodo tako pogosti.

Če iščete desko, ki bi jo lahko uporabljalo več ljudi, se odločite raje za desko nekoliko večje velikosti. Manjše osebe lahko še vedno uporabljajo večjo desko, večji ali težji pa ne bodo kaj prida uspešno veslali na majhni deski.

CENA NAJEMA:

– 1 dan = 25 eur/dan
– 2-3 (vikend najem) dni = 20 eur/dan (opomba: prevzem v petek ali soboto do 13 ure, vračilo v ponedeljek)
– 4 dni ali več = 15 eur/dan

KRAJ PREVZEMA
Moto Nautika d.o.o
Ptujska cesta 63
2204 Miklavž na Dravskem polju

ČAS PREVZEMA
Od ponedeljka do petka 9-18 ure ali v soboto od 9-13 ure

OSTALO
Za izposojo potrebujete veljavno osebno izkaznico izdano v Republiki Sloveniji in 100€ kavcije, ki jih dobite povrnjene, če desko in dodatke vrnete nepoškodovane.

Ob prevzemu prejmete sup desko JOBE, veslo, trak za pritrditev in torbo za lažji prenos. Deska je zložljiva-napihljiva.

Dodatne informacije na 02/629 04 00 ali prodaja@moto-nautika.com.

...
Loading

VIDEO

Back to top