Pokrivalo za čoln

Primerno pokrivalo za čoln

Prekrivalo je pri gumenjakih zelo pomembno. Seveda dobro pokrivalo zaščiti čoln pred dežjem in umazanijo, toda najprej mora zaščititi tubuse pred odrgninami in poškodbami – to je glavna funkcija pokrivala. Da bi podaljšali življenjsko dobo vašega gumenjaka, vam močno priporočamo uporabo pokrivala za cel čoln.

Običajno vsi proizvajalci gumenjakov ponujajo primerno celotno pokrivalo kot del opcijske opreme. Pri GRAND-u boste našli prekrivala za vse modele, od najmanjših do največjih in vsaka velikost popolnoma prekrije čoln.

adv-cover

Nekaj napotkov, ki vam bodo zagotovo koristili:

  • Prevleka mora zaščititi vse zgornje površine od tubusov, do kabine in vse do zadnjih stožcev.
  • Priporočamo uporabo trdih elementov za pritrjevanje, ne gumijastih vrvic in zank, ki prevleke ne držijo povsem tesno. To je še posebej pomembno pri zaščiti gumenjaka med vožnjo na prikolici in na avtocesti.
  • Vsi robovi in koti prevleke morajo biti dodatno ojačani.
  • Material prevleke mora biti vodotesen, toda prepusten. Ne priporočamo uporabe nepropustnih materialov, saj bodo le ti preprečevali izhlapevanje vode, kar lahko poškoduje dele notranjosti in opremo.
  • Barva pokrivala vpliva na površinsko temperaturo pod direktnim soncem, zato priporočamo belo barvo, hkrati pa se zavedamo nepraktičnosti bele barve, saj se le ta izredno hitro umaže. Zato za tople klimatske kraje priporočamo svetlo rjavo barvo, v srednjih klimatskih območjih pa sivo ali modro, ki izgledata luksuzno in sta zelo praktični.
  • Posebej pozorni bodite na kvaliteto vlaken in na stabilnost barvnega agenta prekrivala, saj lahko le ta na gumenjaku pusti sledi, ki jih več ne boste mogli odstraniti.

<< Nazaj na izbiro gumenjakov

Back to top