Na sezono potrebna priprava motorista in motocikla

Na sezono potrebna priprava motorista in motocikla

Prijetno spomladansko sonce je v zadnjem mesecu nakazalo, da prihajajo prijetnejši dnevi. Prav toplejše temperature, pa kot vsako pomlad, že privabljajo prve motoriste, ki bodo zimski spanec kmalu zamenjali s prihajajočo sezono. Ker pa motoristična sezona še ni v polnem zamahu, morajo ravno prvi motoristi biti še posebej pozorne na vse pasti, ki prežijo na hladnem pomladnem asfaltu.

Ustrezno pripravljen motocikel
Strokovnjaki, ki vrsto let svetujejo motoristom, svetujejo naj se sezona prične s krajšimi izleti in večkratnimi postanki.

Prvi pogoj za brezskrbno in varno vožnjo je tehnično brezhiben motocikel. Ključnega pomena je, da se opravljajo redni servisi. Če le-tega kot motorist, niste opravili pred zimskim spancem, se zelo priporoča, da se to opravi pred pričetkom sezone. V kolikor ne obiskujete pooblaščenega serviserja, je nasvet da vseeno uredite servis pri pooblaščenem serviserju, saj so ti redno seznanjeni z morebitnimi tehničnimi vpoklici zaradi tovarniških napak, ki se pojavijo šele v kasnejši dobi motocikla.

V kolikor ste redni servis opravili, vseeno preglejte glavne vitalne dele svojega jeklenega konjička. Med zimovanjem lahko motocikel postane zelo prašen, zato začnite s čiščenjem med katerim ostanete pozorni na kakršnokoli puščanje tekočin (hladilna, olje v motorju ali menjalniku, olje sklopke, ipd .)
Za morebitne potrošne in rezervne dele, ki jih lahko zamenjate sami, obiščite spletno prodajalno z več kot 275.000 deli na zalogi: http://www.motonautika-parts.com/

Preverite ali je vaš profil pnevmatik primeren. Prav tako se priporoča preveriti starost pnevmatik, saj pnevmatika s staranjem izgublja svoje lastnosti. Preverite tudi napetost verige in jo po potrebi namažite. Zaradi akumulatorja, preverite tudi električne dele, kot so: svetlobne naprave, smerokazi, zavorne luči, napetost akumulatorja ter obvezno tudi sprednjo ter zadnjo zavoro.

Svojo rezervacijo za pregled motornega kolesa lahko opravite kar preko povezave:
http://moto-nautika.com/servisne-storitve/

Zaščitna oprema

Zakonsko je predpisana samo motoristična čelada. Vseeno, vam to ne zagotavlja velike zaščite, saj je motorist pri padcu izpostavljen celotnemu telesu. Oprema naj zato zajema tudi motoristične hlače, jakno, škornje in rokavice.
Prodajni hit  v letu 2018 – motoristična jakna Highland:
http://bit.ly/jakna-highland
Best product of the year | čelada Nolan N-87:
http://bit.ly/best-seller-n87

V kolikor imate vse našteto že kupljeno, jo vseeno redno negujte in jo tudi pregledate. To predvsem velja za čelado, za katero velja nepisano pravilo, da se jo po petih letih uporabe zamenja. Določeni prodajalci v Sloveniji tudi nudijo brezplačen pregled čelade pred sezono. V kolikor je čelada že bila izpostavljena udarcu ob padcu, jo nemudoma zamenjajte, saj lahko kljub temu da je brez praske, izgubi svojo strukturo.

Na kaj biti pozoren?

Razmere ne morejo biti optimalne v začetku pomladi! Spomladansko sonce ni dovolj toplo, da bi v relativno kratkem času ogrelo cestišče. Temu posledično se tudi pnevmatike ne morejo ogreti na delovno temperaturo. Kljub temu, da asfalt daje občutek suhosti, lahko v manjših delih, kjer sonce skozi dan ne sije pogosto, najdemo vlago in nižje temperature podlage. Aprilsko vreme bo v večini opralo ceste, za popolno očiščenost pa morajo poskrbeti skrbniki cest. Tako se do poletnih mesecov pričakuje pesek na cesti, na določenih delih vozišča pa tudi prah, ki ostane zalivkah, razpokah, rezkanega asfalta, ipd. Tudi sonce ima lahko v pomladnem času negativen vpliv na vožnjo, saj še ni v zenitu, še posebej pri sončnem zahodu.

Pregled in nasvet pooblaščenega prodajalca in serviserja

Prodajno servisni center Moto-Nautika, ki je med drugim tudi pooblaščen prodajalec in serviser za globalno znamko Yamaha, vsem motoristom zagotavlja, da z vlaganjem v razvoj in znanje vseh zaposlenih nudi vso potrebno podporo za motorista, kot tudi za njegovo motorno kolo.

V centru preverite najobsežnejšo ponudbo dodatne opreme na zalogi, medtem ko bodo kvalificirana servisna ekipa poskrbela, da bo vaš jekleni konjiček 100% pripravljen na sezono 2018.

Srečno vožnjo vsem!

MOTO - NAUTIKA D.O.O.

POŠLJITE NAM SPOROČILO

Imate za naš kakšno vprašanje, pohvalo ali kritiko? Pošljite nam sporočilo in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Naslov:

Ptujska cesta 63
2204 Miklavž na Dravskem polju
Slovenija

Kontakt:

+386 (0)2 629 04 00
+386(0)31 386 951

Delovni čas:

Pon-Pet: 08:00 - 18:00
Sob: 09:00 - 13:00
Nedelja & prazniki: ZAPRTO

KLIKNI NAME!
Najem plovil
Spletna trgovina
Financiranje