Kako izbrati pravo moč motorja?

Katera moč motorja je primerna za vaš čoln?

To je dobro vprašanje! Vaš čoln ima eno najpomembnejših karakteristik – največja moč motorja. To ne pomeni, da lahko vgradite samo motor s to močjo.

Na tem mestu vam želimo predstaviti najbolj tipične izbire in njihove karakteristike:

moc motorja

EKONOMIČNA IZBIRA – moč motorja je do 60% najvišje moči, dovoljene za vaš čoln. Gre za ekonomično izbiro, varnost in skrb za vaš čoln. S takim motorjem bo čoln precej počasen pod polno obremenitvijo, vendar pa bo prazen vseeno dosegal 60-70% najvišje hitrosti.

OPTIMALNA IZBIRA – moč motorja je nekje na 80% najvišje dovoljene. S to izbiro imate visoko varnost med plovbo, zmerno porabo goriva, skorajda najvišjo izvedbo same plovbe – razlika 10% do najvišje ni tako opazna (če niste dirkalec, seveda). Taka izbira tudi očitno podaljša življenjsko dobo čolna in vam v najboljši luči demonstrira, česa je čoln zmožen.
TO IZBIRO PRIPOROČAMO KOT NAJBOLJŠO IN NAJBOLJ OPTIMALNO MOŽNOST.

EKSTREMNA IZBIRA – moč motorja je na 100% dovoljene in vsi faktorji bodo postavljeni na mejo: varnost in celotna izvedba. V glavnem gre za izbiro tekmovalcev in za osebe, ki imajo rade ekstremne situacije, močan veter in rade uživajo v VSEM, kar jim življenje ponuja. Gre za odličen občutek, vendar samo pod pogojem, da ste dovolj močno in izkušeni, da varno nadzirate čoln.

MOČ NIŽJA OD 40% – uporaba motorja, ki ne presega 40% največje moči je prav tako mogoča, predvsem kadar vam izvedba ni tako pomembna in uživate v drugih stvareh. Narava je prekrasna, kadar je ne motimo preveč.

MOČ NAD 100% – uporaba čolna z motorjem, ki presega najvišjo moč, je prepovedana, kazniva in nevarna. Prosimo, dvakrat premislite, preden se odločite za to pot, saj lahko tvegate svoje življenje in življenje ljudi okoli vas, s takim motorjem takoj izgubite garancijsko kritje in lahko zaidete v resne težave z zakonodajo.

<< Nazaj na izbiro gumenjakov

Back to top